avbytarbänken

Direktlänk till inlägg 8 maj 2010

Lite om allt

Av avbytarbanken - 8 maj 2010 17:03

Den dryga timman mellan dam- och herrfinalen ger Avbytarbänken tid att komma ikapp med veckans handboll i media. Nedan följer kommentarer till det som känns värt att kommentera.


OV gör en av sina sena danskvärvningar till tränare nästa säsong. Fanns den tanken redan när Fog värvades som spelare? Hur som helst en lösning som känns helt ok. En förening vet aldrig vad resultatet blir när en spelare blir tränare, men handbollskunnande och rutin är inga problem för den nye tränaren.


Elitlagen i kvalserien får spela Elitserien även nästa säsong. Bra tycker Avbytarbänken. Ändå börjar undertecknad luta åt en utökning av antalet lag i serien istället för poolspel. Kommer ge fler unga spelare chansen att få mer speltid. Både i bottengängen och i de bättre lagen i mötena med de förstnämnda. Om SHF dessutom kan besluta, vilket de inte gjorde till kommande säsong, att fler spelare får användas i matcherna så kan vi få fler bra unga spelare och på sikt en bredare bas av elitspelare.


Alingsås har fortfarande inte fått klart med ny målvakt efter Kappelin. Gentzel, Bladh och Hansson har hittills tackat nej. Några namn verkar återstå. Kanske får Bella bli sambo till hösten?


IYstads IF bokar in sponsorresa till Prag mitt under brinnande slutspel. Ingen kan längre klaga på att sponsorerna inte finns på plats under hemmamatcherna. Å andra sidan lär YIF behöva smörja sponsorerna rejält. YIFs trupp blir överlägset dyrast i serien nästa säsong.


Hasse kräver en förklaring av Ystads ordförande. Undrar om han får en ärlig sådan. Vågar ordföranden kasta rakt i ansiktet på Hasse att de inte gillar honom som person?


Ekh fick rejält på pälsen när de hävdade att YIF blir svagare nästa säsong. Avbytarbänken håller med Ekh. Tyske målvakten hade aldrig hamnat i Elitserien om han verkligen höll för bundesliga och Netterheim har mycket att bevisa för att lyckas fylla Hasses lucka. Thynell är däremot en spelare som kommer att bli bättre i ett lag som YIF. Nu kommer han dessutom inte behöva göra allt jobb själv utan kan sättas i bättre lägen av bättre spelare.


Andersson i Folket verkar ha hittat anledningen till att Guif missade final. Att orförande Fredriksson inte ser några matcher. Avbytarbänken håller med om att en ordförande ska synas, men med tanke på att alla inblandade hyllar Fredriksson så finns det väl egentligen inget problem.


I Alingsås verkar det däremot vara delade meningar om ordförandeskapet, även inom föreningen. Nu har före detta sportchefen Christer Hellström meddelat att han kandiderar som orförande. Detta utan valberedningens vetskap. Kan bli ett intressant årsmöte.


Richard Larsson aktuell för Guif. Daniel Johansson behöver en kollega som är tillräckligt bra för att bytas in så fort Danne inte presterar. Den kollegan är inte Richard Larsson. Om övergången ändå blir av så måste LIF hitta en ersättare i en redan tunn målvaktsbesättning.


Finalen har börjat...



 
 
Ingen bild

Rafa

8 maj 2010 22:08

Har Hansson också sagt nej till Alingsås? Har inte sett nåt om detta.

 
Avbytarbänken

Avbytarbänken

8 maj 2010 22:57

Det är nog sant att han inte tackat nej (ännu). Verkar ändå luta åt Norge för Petter.

http://www.avbytarbanken.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Rafa

8 maj 2010 23:27

Katastrof!

http://alltomhandboll.nu/Pages/sv-SE/nyhet.aspx?ID=20110

 
Avbytarbänken

Avbytarbänken

9 maj 2010 00:08

Avbytarbänkens tankar om poolerna finns redan publicerade i eget inlägg.

http://www.avbytarbanken.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av avbytarbanken - 1 februari 2011 08:48

Två fullspäckade handbollsveckor slutade för svensk del med en fjärdeplats. En fjärdeplats som kan ses i många olika ljus. Framförallt ska spotlighten sättas på det faktum att Sverige återigen är att räkna med i den internationella topphandbollen. Sv...

Av avbytarbanken - 11 maj 2010 14:33

Silly season i all ära, men ny tystnar elithandbollen för ett tag. Så gör även Avbytarbänken. Inte för ett tag, utan för gott.   Efter moget övervägande har personen bakom Avbytarbänken tagit beslutet att sluta blogga.   Bloggen startades av ...

Av avbytarbanken - 10 maj 2010 17:04

Avbytarbänken var lite för snabb med att avskriva Petter Hansson från Alingsås HK.   Nu har nämligen Hansson skrivit på för 2+1 år med Alingsås. I Avbytarbänkens tycke en stark värvning som kommer komplettera Mikael Aggefors på ett bra sätt. ...

Av avbytarbanken - 9 maj 2010 20:33

Är det inte ovanligt tyst i media efter gårdagens finaler?   Kanske beror det på att "fel" lag vann finalerna. Sävehofs hemmatidning är Partille Tidning. Utkommer någon gång per vecka och finns inte på webben. Göteborgs-Posten gör sällan några st...

Av avbytarbanken - 8 maj 2010 23:25

Enligt AoH är poolindelningen inför nästa säsong klar.   Notisen menar att det blir 33 omgångar istället för 28. Avbytarbänken hävdar att det blir 32 omgångar, och att det denna säsong spelades 26. Det är dock inte huvudnyheten. Poolerna ser ut ...

Ovido - Quiz & Flashcards