avbytarbänken

Direktlänk till inlägg 28 oktober 2009

Kvartalsredovisning

Av avbytarbanken - 28 oktober 2009 11:14

Rejält haltande tabell, men första fjärdelen får sägas vara avklarad. Avbytarbänken tar en titt på elitlagens start, i tabellordning.


Alingsås

En tappad poäng borta mot Kristianstad. Borde haft full pott men verkar ha klarat säsongens tuffa matchning, med CL, på ett bra sätt. Kan behöva komma lite närmare poäng i CL för att inte tappa geisten i Elitserien. Nästa match spelas mot Fyllingen, och där bör det bli seger.


Ystad

Verkar som att Ystad börjar få ihop spelet, men är fortsatt ojämna. Redan två förluster och har inte råd med så många fler om de vill utmana om förstaplatsen.


Sävehof

Fler och fler rykten florerar om missnöje med Rustan. Huruvida det ligger någon sanning i rykterna är svårt att säga, men Partillegänget har redan tappat fem poäng. Måste troligen vinna hemma mot Alingsås i nystarten om de vill vara med och utmana i tabelltoppen.


Lugi

Enda laget med sju matcher, och därav en gynnsam tabellposition. Har fått igång spelet på slutet, och bör hålla sig ovanför strecket resten av säsongen. Kim Ekdahl du Rietz är inte bara viktig som spelare, utan även som psykolgisk faktor. Övriga spelare verkar höja sig när Kim är med i offensiven.


Redbergslid

Säsongens överraskning så här långt. Kan utmana topplagen och lär inte ha några större problem med de sämre lagen. Kommer troligen att tappa några "enkla" matcher framigenom, men tar å andra sidan bonuspoäng i andra matcher. Oförutsägbara, men slåss om en plats i slutspelet.


Drott

Tubbi har sett till att det spelas vettig handboll i Halmstad igen. Oerhört täta bakåt, och en Stephen Nielsen i högform. Kanske har dansken bestämt sig för att Elitserien är hans nivå och gör det bästa av situationen. Nielsens form är oerhört viktig för Drotts fortsatta öde.


Skövde

Hemmastarka, och måste fortsätta plocka poäng i Arenan. Verkar finnas en större glädje i truppen än tidigare säsonger, vilket givetvis borgar för fler poäng. Vranjes hade inte gjort det bättre.


Hammarby

2-2-2 är Hammarbys tabellrad. Lider av Pilfalks skada, men borde ha material till en bättre inledning. Behöver jobba upp sig i tabellen snarast. I annat fall går laget in i en slutspelsgrupp med för många poäng att ta igen.


Lindesberg

Har inlett ungefär som väntat. Kommer att slåss strax under topp fyra. Är dock mycket känsliga för skador, vilka kan få laget att rasa i tabellen.


Malmö

Tippades bli bästa nykomling, och verkar införliva tipsen. Kommer att få kämpa för att nå slutspel, men har en god chans.


Guif

Säsongens besvikelse hittills. Måste snart hittas spelet, annars riskerar laget att hamna för långt efter och missa slutspel. Finns många exempel på lag som får en usel inledning och sedan inte orkar jobba sig upp i tabellen.


H 43

Milosevic skada försvårar för Lundensarna, som inte inlett bra. Kan få problem att ens etablera sig i ingemansland. Behöver leta nyförvärv för att lyckas?


Kristianstad

Premiärseger hemma, sen bara en poäng på fyra matcher. Poängen hemma mot Alingsås är imponerar, men laget måste kämpa lika hårt i fler matcher om de vill nå högre än kvalplats.


Helsingborg

Föga överraskande noll poäng och sist i tabellen. Måste vinna nyckelmatcherna mot övriga bottenlag. Lagen på övre halvan kommer OV inte att rå på.

 
 
Ingen bild

!

28 oktober 2009 19:10

Kul och bra anlys! Fortsätt så. Vad gäller AHK så matchas de ju inte så hårt i CL då matcherna är över efter en kvart. ;)

Fler kommer tappa poäng i Kr-stad.

 
Ingen bild

Erik

28 oktober 2009 20:34

Tappade inte Alingsås en pinne mot Drott också?

 
Ingen bild

Avbytarbänken

28 oktober 2009 22:37

Drott - Alingsås 22 - 27

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av avbytarbanken - 1 februari 2011 08:48

Två fullspäckade handbollsveckor slutade för svensk del med en fjärdeplats. En fjärdeplats som kan ses i många olika ljus. Framförallt ska spotlighten sättas på det faktum att Sverige återigen är att räkna med i den internationella topphandbollen. Sv...

Av avbytarbanken - 11 maj 2010 14:33

Silly season i all ära, men ny tystnar elithandbollen för ett tag. Så gör även Avbytarbänken. Inte för ett tag, utan för gott.   Efter moget övervägande har personen bakom Avbytarbänken tagit beslutet att sluta blogga.   Bloggen startades av ...

Av avbytarbanken - 10 maj 2010 17:04

Avbytarbänken var lite för snabb med att avskriva Petter Hansson från Alingsås HK.   Nu har nämligen Hansson skrivit på för 2+1 år med Alingsås. I Avbytarbänkens tycke en stark värvning som kommer komplettera Mikael Aggefors på ett bra sätt. ...

Av avbytarbanken - 9 maj 2010 20:33

Är det inte ovanligt tyst i media efter gårdagens finaler?   Kanske beror det på att "fel" lag vann finalerna. Sävehofs hemmatidning är Partille Tidning. Utkommer någon gång per vecka och finns inte på webben. Göteborgs-Posten gör sällan några st...

Av avbytarbanken - 8 maj 2010 23:25

Enligt AoH är poolindelningen inför nästa säsong klar.   Notisen menar att det blir 33 omgångar istället för 28. Avbytarbänken hävdar att det blir 32 omgångar, och att det denna säsong spelades 26. Det är dock inte huvudnyheten. Poolerna ser ut ...

Ovido - Quiz & Flashcards