avbytarbänken

Alla inlägg under maj 2010

Av avbytarbanken - 8 maj 2010 16:33

Brister fanns redan under slaget i Malmö. Ingen verkar ha förbättrat konceptet.


Avbytarbänken kunde varit på plats i Malmö idag men valde att avstå "bjudbiljetterna". Njuter framför tvn istället. Försöker vill säga.


Hittills har det varit två längre avbrott på grund av en icke fungerande matchklocka. Alternativt handhavandefel. Att inte innan match ha full koll på att allt (hur allt) fungerar är en stor och präktig skandal. Hoppas verkligen på skärpning till andra halvlek. 

Av avbytarbanken - 7 maj 2010 22:00

Efter en veckas frånvaro är Avbytarbänken tillbaka. Vad passar bättre än några åsikter om sista semifinalen och morgondagens final.


Sista semifinalen har säkerligen stötts och blött i tidningar och bloggar under en vecka nu. Avbytarbänken har dock inte tagit del av några rapporter och såg precis matchen mellan Ystad och Drott.


Halmstadgängets trygghet är oerhört imponerande. Ingenting verkar kunna få laget att tappa fattningen och trots 8-2 i baken jobbade alla vidare mot samma mål, och körde till slut över Ystad.


Hemmalaget hade allt att förlora. Drott allt att vinna. Kanske är det huvudanledningen till resultatet i sista matchen. Drott lever oerhört mycket på att alla vågar och att Lucky Luke ett, två och tre lyckas med sitt vilda västern-skytte. Det spelar inte så stor roll hur bra utdelningen är. Skotten kommer ändå. I Ystads fall vågade spelarna inte chansa i halvlägen utan ville ständigt spela sig till de riktigt bra lägena, vilket Drott förhindrade.


Seifert har dominerat flera av de tidigare matcherna men hade denna gång fler bortkastade bollar än gjorda mål. I kombination med en icke fungerade Bolin så hjälpte det inte att Hammarstrand gjorde en topprestation.


På något sätt känns det som att rättvisa skipades när Drott tog finalplatsen. Visserligen blev inte hemmaplan avgörande i matchserien, men visst borde Drott efter sin fina kvartsfinalserie haft avgörande matchen hemma. Gör om, gör rätt HEH.


Slutligen en mening om domarinsatsen. Imponerande nivå och konsekvens.



Hur går det då i lördagens final. Avbytarbänken tror att Sävehof kan vinna med tvåsiffrigt. Sävehofsspelarna är oerhört skolade och kommer inte låta Drotts marginalspel betala sig. Dessutom är Forsberg en mycket bättre målvakt än Linus Bolin. Vem som vaktar målet i Drott är ett delikat problem för "Tubbi", men Avbytarbänken tippar att Stephen startar.

Ovido - Quiz & Flashcards