avbytarbänken

Alla inlägg den 31 juli 2009

Av avbytarbanken - 31 juli 2009 11:57

Nu har såväl Guif, som Sävehof och Ystad lottats in i Europacuperna. Alingsås motståndare i CL är klara sedan länge, men EHF borde snart hosta ur sig ett färdigt spelschema.


Sm-silvermedaljören Guif spelar Cupvinnarcupen och får i den tredje rundan möta österrikiska Aon Fivers.


Sävehof går in i andra rundan av EHF-cupen och möter bulgariska SHK DIU-Shumen.


I kraft av sin fjärdeplats i grundserien får Ystad spela Challenge cup. Tvåan i en grupp bestående av bulgariska Lokomotiv Varna, ukrainska SC Time-Burevestnik, grekiska AC Filippos Verias och Manchester HC, får ta sig an Ystad i den tredje rundan.


Noterbart är att tre engelska lag (Manchester, London och Londonlaget Olympia) ingår i de fyra kvalgrupperna till Challenge cup. Ett tydligt tecken på att den engelska handbollen satsar mot London-OS 2012.

Av avbytarbanken - 31 juli 2009 11:48

Så har de två tyska domare som mutades till att låta Chehovski slå Valladolid i cupvinnarcupfinalen 2006 fått sina domar.


Det var när domarparet passerade tullen i Moskva, med 50 000 dollar i resväskan, som muthistorien uppdagades. Chehovski vann totalt med ett mål. Tyskarnas straff bli avstängning från allt handbollsdömeri i fem år, och de får inte heller delta i andra evenemang inom den europeiska handbollen.


Avbytarbänken gissar att pengarna kom från något spelsyndikat. En seger i cupvinnarcupen kan knappast vara värd så mycket att man mutar med närmare en halv miljon kronor.

Ovido - Quiz & Flashcards