avbytarbänken

Alla inlägg under oktober 2009

Av avbytarbanken - 21 oktober 2009 14:47

Charlie sjöstrand har i sin blogg på ahk.nu en pågående följetång, vilken handlar om Postenligaspelaren Kalle Björkman och hans narcisistiska drag.


En del har reagerat och tycker att Sjöstrand är lite väl hård mot Björkman, medan bloggskrivaren själv tycker att han ironiserar över en person som förtjänar det. Sjöstrands åsikt delas av de flest som skrivit kommentarer i bloggen.


Efter att ha läst senaste numret av Handbollsmagasinet kan Avbytarbänken bara hålla med Sjöstrand. I Handbollsmagasinet finns en artikel om Björkman, tillsynes skriven av Björkman själv. Stundtals är Kalle Björkman "han", och ibland "jag". Läsaren får citat från Björkman, vilka han således tagit från sig själv. Man får även veta att spelaren har en vilja av stål, och att han brukar nå sina mål.


Det kanske mest underliga är dock inte artikeln i sig, utan det faktum att Handbollsmagasinet publicerar den. Finns det verkligen så ont om bra uppslag att spelare som gör reklam för sig själva kan få flera sidor?


I Johan Petterssons ledare skriver han om vilka magasinet samarbetar med, och hur bra allt ska bli. Kanske dax att använda kontakterna, så vi får läsa lite mer objektiva artiklar. Möjligen är artikeln ett utlopp för Peterssons beryktade humor.

Av avbytarbanken - 19 oktober 2009 11:44

Det har varit en intensiv handbollshelg för Avbytarbänken och därav ont om inlägg. Istället följer här en sammanfattning.


Alingsås var inte nära att störa Köpenhamn. I den första halvleken var det iofs mest tillfälligheter som gjorde att 8-10 hastigt, och mindre lustigt, blev till 9-15. Alingsås kunde annars ha varit med i halvtid, och kanske stört Köpenhamn i ytterligare någon kvart. I den andra halvleken visade dock danskarna att de var det bättre laget och spelade av matchen.


Kappelin har nu definitivt spelat till sig ett proffskontrakt. Vilket lag han hamnar i återstår att se.


Drott fortsätter att plocka poäng. Avbytarbänken tvivlar starkt på att det till slut blir topp sex för Halläningarna, men förvandlingen är imponerande.


Guif fick äntligen vinna hemma igen. Nästa chans kommer en vecka in i november då LIF kommer på besök. Lär bli en sevärd match. Den som vill se Guif innan dess får surfa in på livehandboll.se i morgon, tisdag. Enligt hemsidan är Thomas Sivertsson expert. Vore roligt att höra honom som expert när Drott spelar.


På tal om experter. Stefan Lövgren är verkligen trist att lyssna på. Om tv4 ska använda honom som expert så får de göra honom lite medial först. Kunskapen är det dock inget fel på.


Avbytarbänkens hundring är i dagsläget värd 129 kr. 25 av dessa satsas på en dubbel med Guif och Alingsås som vinnare. Oddset blir drygt 2 ggr pengarna.

Av avbytarbanken - 16 oktober 2009 23:02

En efter en inkasserar säsongens tippade topplag förluster.


Alingsås är enda laget av de fyra topptippade som lyckats ta full pott. Blir intressant att se hur länge det står sig. I övrigt har Guif startat riktigt knackigt, med tre förluster på fyra försök. Sävehof har redan två förluster och ikväll torskade Ystad mot H 43. Di vides andra förlust. Den som säger sig ha tippat LIF och RIK på topp tre efter fyra omgångar anklagar Avbytarbänken för lögn. Ovisst och intressant.



Av avbytarbanken - 14 oktober 2009 15:56

Samtliga lag har nu spelat fyra matcher. H 43 och Malmö har hunnit med fem. Avbytarbänken tittar närmare på vilka lag som lyckats bäst och sämst, målmässigt och tekniskt.


Unga RIK är målfarligast efter fyra omgångar. 31,75 mål per match är göteborgarnas facit hittills. Närmast bakom är Hammarby med 31,5 och Alingsås och Sävehof med 31. Pånyttfödda Drott är hittills seriens sämsta lag framåt med 23,75 gjorda mål per match. Nykomlingarna Kristianstad och Helsingborg ligger oxå i botten, med 24,25 respektive 24,5 gjorda mål per match.


I andra änden, försvaret, är Drott istället bäst med 21 insläppta mål per match. Lindesberg är tvåa med 24,75 insläppta och trea är Alingsås med 25,25. Helsingborgs försvar läcker mest, och släpper 29,75 mål per match. Bara något tätare är Sävehof (!) med 29,5 och Malmö med 29,2.


Vad gäller tekniska fel så håller sig två lag under tio fel per match. Lindesberg med 8,75 och Redbergslid med 9,5. Trea är Ystad med 10 tekniska fel per match. Värst i denna kategori är Drott med 18,25 felaktigheter per drabbning. Lite bättre är Sävehof med 16,25 och Lugi med 15,25.

Av avbytarbanken - 13 oktober 2009 11:53

En handfull handbollsbloggar finns att tillgå. Ändå verkar läsarna vara få. Är inte handbollsintresset större?


Sturmerfoul.blogg.se presenterade häromdagen sin besöksstatistik. Matematiken (70/dag = 2000/månad) kring unika besökare per månad funkade kanske inte fullt ut, då de sjuttio besökarna förhoppningsvis besöker bloggen mer än en gång per månad, men Avbytarbänken tycker hursomhelst att det är intressantare med dagsstatistik.


Avbytarbänken ligger på högre besökssiffror än Sturmerfoul, men inte så att det är överväldigande. Avbytarbänken läser själv de bloggar som finns att tillgå, och tycker att det borde finnas åtminstonne några hundra svenskar som är tillräckligt handbollsintresserade för att göra samma sak. Dessvärre verkar inte detta vara fallet. I vissa stunder funderar Avbytarbänken på om det ens är värt att driva bloggen så aktivt för de relativt få läsarna.


Nu är detta inte tänkt som ett "tycka synd om bloggarnainlägg", utan som en frågeställning kring om de handbollsintresserade inte vill läsa om sin sport?


Avbytarbänken läser själv tidigare nämnda Sturmerrfoul och spelarbloggarna från Axnér på skånskan.se, Sjöstrand på ahk.nu, och Gaum på Ystads Allehanda. Aftonbladets Flinck besöks dagligen, och Legos blogg på alltomhandboll tittas förbi sporadiskt. I det sistnnämnda fallet kan man hitta ungefär samma info på SHFs övergångssida. Tommy Kravljanac uppdateras sin blogg på handbollsfans.se ungefär en gång i kvartalet, vilket gör att den sidan inte besöks så ofta. Jonas Larholms rostenfrangolvet.blogg.se har inte uppdaterats sedan 26 januari. Före detta handbollsdomaren Peter Mattias Jansson skrev tidigare en intressant blogg, innan han tystades av domarkollegiet.


Senaste tillskottet bland handbollsbloggarna är handbollsbloggen.se, där LIFs Ricky Nordahl bloggar om Örebrolaget. Bloggen förvånar Avbytarbänken. På något sätt verkar denna vara sanktionerad av föreningen LIF. Ändå tillåts bloggen vara tonårspubertal och plump. Förvånande även att strikta Ilija Puljevic tillåter frekvent fotografering under sina träningar. Eller har Ilija en sida som inte syns utåt?


Avbytarbänkens tveksamheter till trots så läses handbollsbloggen, och slutligen bjuds ni därför på ett inlägg därifrån. Någon form av blindboll utövas. När Payam nickar ribbstolen så blir det dock ganska snart uppenbart att de flesta spelarna ser en hel del. Se själva här; http://www.handbollsbloggen.se/?p=339


Har Avbytarbänken missat några vettiga och seriösa bloggar?

Av avbytarbanken - 13 oktober 2009 00:55

Det tog sin lilla tid, men sen kom LIFigång. Eller var det OV som tog slut?


Handbollskanalen visade LIF-OV. Många hade säkert hellre sett seriefinalen från Halmstad men SVT Sport hade istället vänligheten att vara på plats där, så vi fick se lite från den matchen oxå.


I Örebro bet sig Helsingborg kvar i matchen länge, och det var inte förrän när orken tröt(!) som hemmalaget kunde rusa ifrån. En småtrevlig match med ett gäng höjdpunkter.


- Hatamis straff i andra halvlek. Killen är ändå mittsexa.

- Jaanimaa, som gjorde sex mål under de 20 minuter han fick spela.

- Andreas Thynell. Värd en bättre omgivning.


Ett nytt team på kommentatorsplats genomförde matchen med bravur. Peter Ahnberg (?) är härligt lugn i sitt kommenterande och Anders Lundins handbollskunnande får ta så mycket plats det behöver. Förhoppningsvis får vi snart se mer än en match per vecka i handbollskanalen.

Av avbytarbanken - 11 oktober 2009 23:32

I en kommentar i bloggen sturmerfoul beskylls Avbytarbänken för nyhetsupprepning. Rätt eller fel?


Till viss del givetivs rätt, eftersom en av tankarna med bloggen är att läsa vad media skriver och sedan kommentera detta. Just de egna kommentarerna och tankarna är det som är tänkt att förhindra en upprepning av redan skrivet material. Dock kan det ibland vara bra med en repetition innan Avbytarbänkens åsikt ges. En snabb genomgång av den senaste tidens inlägg visar på en ungefärlig fördelning 70-30 mellan egna tankar och återgivna nyheter.


Eller är det så att Avbytarbänken är självblind och inte ser de egna bristerna? Kanske är det bättre med färre och längre inlägg med än mer subjektiva tankar, istället för kortare kommentarer?


Efterlyser återigen feedback. Vad vill ni läsa om?

Av avbytarbanken - 11 oktober 2009 18:07

I sm-final förra säsongen. Nu, efter fyra matcher, bara en seger. Snart måste poängen börja trilla in för Eskilstunas stolthet.


Främst är det de två förlusterna på hemmaplan som få ses som tappade poäng. I Eskilstuna, med det massiva pubiktrycket, måste Guif plocka poäng. I annat fall väntar placeringar längre ner i tabellen. Frågan är även hur lång tid den handbollstokiga publiken ger laget innan missnöjet börjar gro, och publiken stannar hemma.


Avbytarbänken spådde inför säsongen att Guif skulle få det mycket svårare, och att överaskningsmomentet nu var förbi. Trodde dock inte att Guif skulle slåss med bottengängen efter fyra omgångar. Dags för tränargänget att hitta nya överaskningar för motståndarna. Förra säsongen skrek många Guifare efter att Andrésson skulle bli årets tränare istället för Wedberg. Nu är det upp till bevis.



Ovido - Quiz & Flashcards