avbytarbänken

Alla inlägg under oktober 2009

Av avbytarbanken - 11 oktober 2009 13:24

Ett litet snabbt "plockinlägg"


Bulgarisk handboll kan inte hålla någon vidare klass. Kanske skulle Sävehofs motståndare, Shumen, hålla till på nedre halvan i någon av de svenska division ett-serierna. Hoppas att Sävehof får vettigare motstånd i kommande omgångar.


Intressant match i Alingsås CL-grupp i eftermiddag. Köpenhamn möter Fyllingen. Bör ge en fingervisning om hur bra de båda lagen är. Tyvärr sänds inte matchen live på ehftv.com, men har man dansk tv så bör man kunna se den. Avbytarbänken såg matchen Hamburg - Ciudad Real på ehftv och insåg att Cuidad troligen är någon klass bättre än Hamburg. Resultatet säger en del, men i vissa stunder verkade spanjorerna göra lite som de ville. Får se hur bra Alingsås lyckas hålla emot i matcherna mot Ciudad.


Frank Löke-affären känns som en ny Bosmanaffär. Utgången lär avgöra hur en spelare, och klubbarna, tillåts aggera i framtiden. Vill ni läsa mer om vad som hänt så rekomenderas sturmerfoul.blogg.se. Finns även åsikter där som Avbytarbänken kan skriva under på. Intressant även att Zagreb vågar spela med Löke. Eller har de fått garantier om att klubben inte kan straffas? Kanske är bara spelaren vållande. Zagreb riskerar fyra "enkla" poäng i CL genom att spela med Löke.


Hur tänkte man i Ålborg och Viborg i danska damligan? Visserligen niometerkris, men att låna en spelare som i första matchen möter sitt gamla lag. Måste varit en väldigt underlig situation för alla inblandade.


Avbytarbänkens spelkassa är nere i 109 kr. 30 av dessa ska nu dubbleras genom att Alingås bortabesegrar Drott med minst två mål. Spelet blir alltså:


Drott - Alingsås (handikapp 1-0)

Spel: 2

Insats: 30 kr

Möjlig vinst: 60 kr.


Drott har i sina tre första matcher haft totalt 59 tekniska fel. Fel som man inte kommer att ha råd med mot Alingsås, som dessutom är det bästa laget som halläningarna hittills stött på.

Av avbytarbanken - 9 oktober 2009 20:10

Pilfalks dom blev den minst dåliga. Menisken, men inte ledbandet, måste opereras.


Efter operationen blir Pilfalk borta i fem-sex veckor, och missar upp till åtta av Hammarbys matcher. Givetvis ett tungt avbräck men Hammarby kommer klara av att hålla sig på övre halvan tills dess. När sedan Pilfalk återvänder kan de börja klättra mot de översta placeringarna.

Av avbytarbanken - 8 oktober 2009 14:11

Vissa lär sig aldrig. Enligt GP har RIK återigen missat att betala en skatteskuld.


Denna gång fanns dock pengarna och enligt orfdförande Strömsnes berodde missen på slarv. Känns inte som att RIK är i position att slarva. Elitlicensen får de säkert behålla, om de så går i konkurs, men Kronofogden är nog inte lika snäll som licensgivarna.

Av avbytarbanken - 7 oktober 2009 23:00

En hel del otippade resultat senaste tiden. Kul tycker Avbytarbänken.


Skövde började igår med att slå Ystad. Ikväll ställde RIK till det ordentligt inom göteborgshandbollen genom att slå Sävehof. Redan två förluster för Rustan. Klarar man inte att slå RIK så kan det bli fler.


Malmös seger över H 43 var väl den minsta skrällen, men H 43 verkar inte vara med i serien alls. Avbytarbänken börjar fundera på var felet ligger. I föreningen, hos lagledningen, eller hos spelarna.


I tabellen är Alingsås enda laget utan poängtapp efter tre omgångar. I botten, utan poäng, finns Helsingborg och Lugi. Om tre-fyra omgångar har troligen tabellen "satt sig" och vi kan börja se varthän det lutar.

Av avbytarbanken - 7 oktober 2009 19:43

Alingsås gjorde en berömvärd första match i CL. Andra matchen var inte lika bra.


30-21 är visserligen inget att skämmas över borta mot Zagreb. Inte heller Alingsås inställning ska ifrågasättas. Värre var det med fokus och teknik. I första halvlek brändes på tok för många lägen och svenskarna borde varit med i matchen i paus. Fyra-fem mål hade varit godkänt.


I andra halvlek fortsatte de tekniska felen att begås, och blev slutligen nästan tjugo till antalet. Höga inspel till linjen fungerar inte i Europa. Inte heller tveksamhet på halvdistans. Dessutom kastade Alingsås bort fem-sex frilägen.


Tror inte att Alingsås är nöjda med denna insats, men å andra sidan finns inget annat svenskt lag som gjort det bättre. Förhoppningsvis kommer Alingsås tillbaka 17 oktober, och tar två poäng hemma mot Köpenhamn.


Förövrigt. Svenska spel gav bort pengar idag. 1,86 i odds på Alingsåsvinst, med tolv måls handikapp.

Av avbytarbanken - 6 oktober 2009 23:21

Om skadan på Pilfalk innebär att Avbytarbänken får omvärdera sitt placeringstips för Hammarby, så visade kvällens Ystadsinsats att Avbytarbänkens femteplats för "di vide" kanske inte är helt tokig.


Är faktiskt riktigt besviken över vad Ystad presterade idag. Skövde är visserligen ett stark hemmalag, men lite motstånd skulle inte skada. Ystad såg inte ut att ha någon vidare tanke i spelet framåt. Bakåt förlorades ständigt kampen en mot en, och Andreas Nilsson fick fritt spelrum längs sexmetaren. Ystads vassa kontringspel var som bortblåst, och snabbast ikväll var Kasper Wydmuch.


Skövde gjorde däremot en riktigt stark insats. Appelgren storspelade mellan stolparna och framåt gav ett enkelt spel många mål. Dessutom lyckade Skövdeanfallarna gång på gång på egen hand trampa igenom Ystadförsvaret.


Givetvis ska varken Ystad eller Skövde bedömas enbart utifrån den här matchen, men vissa tendenser kan säkert skönjas. Det värsta med Ystads insats var att Avbytarbänken hade dem som vinnare i veckans tips. Får nu hoppas på H 43 och Sävehof. 

Av avbytarbanken - 6 oktober 2009 11:31

Avbytarbänkens seriesegrare kan få det svårt utan Pilfalk.


Trots att Pilfalk försvann ur matchen så lyckades Hammarby ändå slå Guif borta. Visar att laget trots allt är starkt. Sett över längre tid så kommer dock Hammarby lida stort av Pilfalks frånvaro. Staffan verkar inte tycka att Jimmy Karlsson är redo. Vi har inga alternativ till Pilflak, säger han i en tidningsintervju.


Högst troligt har jakten på ny mittnia redan börjat ge resultat. Staffans goda kontakter kan leda till att Hammarby hittar en kompetent spelare, och bli inte förvånade om han lyckas låna in ett riktigt starkt namn. Kiels tredjegubbe?

Av avbytarbanken - 5 oktober 2009 16:24

Hur ska en handbollsdomare förhålla sig till media? Frågan dök i Avbytarbänkens huvud efter att Stefan Silfverberg uttalat sig om situationen där GUIFs Rikard Blank fick rött kort, efter sin tredje tvåminutare.


Avbytarbänken vet inte vilka regler som gäller, men rent generellt så ska domare undvika att kommentera sina bedömningar i efterhand. Givetvis ska spelarna få en förklaring till det som skett, men det kan inte vara allmänhetens rätt att få veta varför en domare dömt på ett särskilt sätt. I så fall får domarens version komma via spelaren, som erhållit en förklaring.


Efter gårdagens (fotbolls-) Allsvenska match mellan Elfsborg och AIK uttalade sig Martin Ingavarsson, angående Haglunds åsikter. Skillnaden i den situationen var att Haglunds utspel inte riktade sig mot situationen i sig, utan att Ingvarsson borde döma bättre när han fått sova ut på morgonen.


Minns även en fotbollsdomare som i Sportnytt gjorde avbön efter en missad handssituation i Allsvenskan. Återigen, det kan inte vara medias sak att få domaren att kommentera. Sådant ska skötas mellan klubbar, domare och spelare. Fotbollen borde kommit längre än handbollen vad gäller domares förhållningssätt till media.


Nästa steg riskerar att bli att domaren intervjuas i direktsändning efter matchen.


Ovido - Quiz & Flashcards