avbytarbänken

Alla inlägg under oktober 2009

Av avbytarbanken - 5 oktober 2009 11:41

Truppen till Super Cup är presenterad.


MV:

Dan Beutler, SG Flensburg-Handewitt, Johan Sjöstrand, SG Flensburg-Handewitt. Anders Persson, Bjerringbro/Silkeborg.


V6:

Jonas Källman, Ciudad Real, Fredrik Petersen, GOG Svendborg.


M6:

Robert Arrhenius, CAI Bálonmano Áragon, Mattias Gustafsson, AAB Aalborg.


H6:

Jan Lennartsson, AAB Aalborg, Niclas Ekberg, Ystads IF.


V9:

Tobias Karlsson, SG Flensburg-Handewitt, Jonathan Stenbäcken, IK Sävehof, Kristian Bliznac, Alingsås HK .


M9:

Dalibor Doder, CAI Bálonmano Áragon, Lukas Karlsson, Kolding IF.


H9:

Oscar Carlén, SG Flensburg Handewitt,  Johan Jakobsson, IK Sävehof.


Reserver på hemmaplan:

Daniel Johansson, IF Guif. Per Sandström, Hamburg SV, Rasmus Wremer, AAB Aalborg, Anton Månsson, H43 och Fredric Pettersson, Hammarby IF, Mattias Zachrisson, IF Guif, Fredrik Larsson, CAI Bálonmano Arágon,  Albin Tingsvall, Hammarby IF.



- Gissningsvis har Boquist tackat nej, eftersom han inte ens är reserv.

- Både Bliznac och Stenbäcken får vara med, men en av dem lär petas till EM.

- Sjöstrand anses bättre än Sandström.

- Guiffansen kommer gå i taket när nu när varken Zacke eller Danne fick plats.


Aftonbladets artikel om truppen, med kommentarer från Staffan Olsson, finns här;

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/handboll/article5906853.ab

Av avbytarbanken - 5 oktober 2009 11:17

Insatsen i omgång tre gav nästan dubbelt tillbaka.


Drott verkade med fyra måls ledning i slutet av matchen mot H 43 ordna storslam på dubbelkombinationerna. H 43 var dock sugna på sin första poäng, och Avbytarbänken fick nöja sig med en dubbel innehållande Hammarby och Lindesberg.


Insats: 30 kr

Vinst: 57 kr

Kassa: 139 kr

Av avbytarbanken - 4 oktober 2009 22:00

Så var den ingång, säsongens upplaga av Champions League. Sveriges bidrag, Alingsås HK, blev snabbt varse klassen på turneringens bästa lag.


Nu fanns det väl i och för sig ingen som på allvar trodde att Alingsås skulle störa HSV i Hamburg, och i slutet av andra halvlek såg det även ut som att förlusten skulle bli blytung. Svenskarna straffades obönhörligen för sina misstag och Alingsås fina inledning blev snabbt 20-12 i baken.


Inledningen av andra halvlek visade dock att Alingsås kan dansa med de stora. Främst bevisas detta av en Hamburg-time out vid fem måls överläge. Ett mål till i det läget för Alingsås så hade kanske tyskarna börjat tvivla. Nu blev det istället så att Hamburg kunde vinna de sista tio minuterna ganska klart, och förlusten som länge såg ut att stanna vid sex-sju bollar blev till slut tvåsiffrig.


Ändå en riktigt bra match av Alingsås. Tio bollar mot Hamburg borta, med all anspänning som en CL-debut måste innebära, är bra. Lägg därtill att hemmalaget fick alla domslut med sig i första halvlek, något som kommer att vara vardagsmat för Alingsås. Hemma som borta, möjligen undantaget hemmamatcherna mot de nordiska lagen.


Avbytarbänken tog i en tidigare inlägg upp möjliga vänsternior i landslaget. Kristian Bliznac måste visa bra mycket mer om han vill komma med i truppen. För få mål, och framförallt alldeles för få skott. Lasse Bernhardsson visade istället vilken klasspelare han är. Björn Iveland kanske inte kan betraktas som en klasspelare, men hans inställning och fysiska spel passar perfekt mot stort och tungt motstånd.


På onsdag får vi se om Alingsås tagit någon lärdom av den första matchen.

Av avbytarbanken - 2 oktober 2009 10:03

På lördag startar festen för Svensk del. Då går Alingsås HK in i gruppspelet, och får tuffast tänkbara motstånd direkt.


Hamburg får ses som en av kandidaterna till titeln i den här upplagan av CL. Alingsås har därför inget att förlora, men lär givetvis göra just det. I några av matcherna kan dock Alingsås hämta poäng. Fyllingen bör innebära fyra pinnar, och Köpenhamn ska man kunna matcha.


Avbytarbänken gissar att Alingsås tar sex poäng i gruppen. Med den poängskörden kommer man slåss med Köpenhamn om den sista slutspelsplatsen. Avgörande blir om något av dessa två lag lyckas ta en bonuspinne någonstans. Mest troligt mot Zagreb hemma. I annat fall handlar det om att hålla förlustsiffrorna nere i övriga matcher.


Redan på onsdag spelas nästa match för Alingsås del. Då i Zagreb. SVT 24 sänder båda matcherna.

Av avbytarbanken - 1 oktober 2009 15:34

Dax för spelet i omgång 3.


Avbytarbänken hade planerat en trippel med RIK, Lindesberg och Drott som vinnare. Dessvärre slog Svenska Spel isär tredje omgången, och den trippeln gick om intet.


Istället blir det nu tre bortasegrar i ett dubbelsystem. Tre matcher som likaväl kan innebära tre ettor, men oddsen är bra och chansen till bortasegrar finns.


Kassa: 112 kr


Spel:

Dubbelkombinationer med bortaseger i nedanstående matcher.

H 43 - Drott

Kristianstad - Lindesberg

Guif - Hammarby


Insats: 30 kr

Möjlig vinst: 159 kr


Av avbytarbanken - 1 oktober 2009 11:19

Pierre Gaum ställer sig i sin blogg frågande till TV 4s handbollsintresse. Avbytarbänken är lika frågande.


TV 4 skryter vitt och brett så fort de lyckas knyta till sig ett nytt mästerskap. VD eller sportchef går ut i media och säger nåt i stil med "vi vill vara en handbollskanal, och därför är vi nu mycket glada att kunna erbjuda våra tittare den här handbollsfesten".

 

Kanske dax att visa vad ni vill vara nu då. Bundesligasändningarna lyser med sin frånvaro, och angående Elitserien har det inte informerats någonting. På presskonferensen i Malmö skulle Jens Tolgraven informera om TV4s satsning, direkt efter SVTs Jakob Hård, men Tolgraven behagade inte ens lämna återbud. Istället stod konfrenciern där och ropade ut Tolgravens namn över lokalen, fylld med handbollsfolk, gång på gång. Ingen vidare reklam för TV 4 som vill vara en "handbollskanal".



Ovido - Quiz & Flashcards