avbytarbänken

Direktlänk till inlägg 30 december 2009

All Star Team 1 o 2

Av avbytarbanken - 30 december 2009 22:20

Då var det dags för Avbytarbänkens båda All Star Team. Två lag uttagna med handbollshjärtat.


Med det menar Avbytarbänken att lagen kanske inte fullt ut innehåller de spelare som de flesta vill se. Däremot innehåller de spelare som Avbytarbänken skulle vilja ha i sitt eget lag. MEP är en parameter som är helt åsidosatt, eftersom den är helt ointressant. Spelare tas inte heller ut i annan position än den de oftast spelar i. Avbytarbänken kan även ha missat någon spelare som borde vara självskriven. Lämna gärna era synpunkter kring det, eller varför inte ta ut erat eget AST.


AST 1

Mv                 Richard Kappelin, Alingsås

V6                  Niklas Gudmundsson, Lugi

M6                Andreas Nilsson, Skövde

H6                 Niklas Ekberg, Ystad

V9                  Rickard Lönn, RIK

M9                Gunnar Stein Jonsson, Drott

H9                 Zoran Roganovic, H 43


AST 2

Mv                 Jesper Larsson, Kristianstad

V6                  Filip Nilsson, Ystad

M6                Erik Fritzon, Sävehof

H6                 Marcus Enström, Alingsås

V9                  Tobias Warvne, Lindesberg

M9                Nacor Medina Perez, RIK

H9                 Albin Tingsvall, Hammarby


Kommentar:

Richard Kappelin är Elitseriens bästa målvakt. Ingen kan så totalt stänga igen kassen under längre tid. Dessutom en otroligt bra straffmålvakt. Procenten har nu sjunkt lite, men Kappelin låg för bara några omgångar sedan på straffprocenten 50. Även i Champions League har Kappelin visat vilken kunskap han besitter. Jesper Larsson är fortfarande en oerhört kompetent målvakt. Dock står han för tillfället i ett lite för dåligt lag för att få ut sin fulla kapacitet.


Vänstersex är en position som inte var helt enkel att hitta bra kandidater till. Niklas Gudmundsson har fram tills nu stått i en klass för sig, och som tvåa rankar Avbytarbänken uppstickaren Filip Nilsson. Kanske den enklaste positionen att slå sig in i till nästa AST.


Andreas Nilsson kan vara svensk handbolls framtid på mittsex. Bollsäker, urstark och redan nu bra i defensiven. Erik Fritzon är en fantastisk offensiv kraft, men besitter inga vidare kunskaper bakåt. Med byte i försvaret är han ändå given i ett av dessa AST.


Duellen mellan Niklas Ekberg och Marcus Enström var för Avbytarbänken den svåraste nöten att knäcka. Enström har bättre procent både i läget och i förstafasen. Dessutom har han bara gjort tiotalet mål färre än Ekberg, trots väldigt mycket mindre speltid. Att Ekberg ändå rankas som etta beror egentligen bara på att Avbytarbänken vill slippa kommentarer om eventuell subjektivitet. Hade helst rankat dessa båda herrar som jämlikar.


Har ni sett Rikard Lönns arm? Spelar ingen roll hur bra träff försvaret får. Lönn har ändå alltid tillräckligt mycket arm fri för att få iväg en projektil. Kanske i landslaget redan till hemma-VM. Tobias Warvne är lixom Fritzon en fantastisk offensiv kraft. Desto större problem bakåt, men det tar sig. Extra glädjande är att grabben verkar ha lagt av med större delen av sitt filmande.


Drotts fina resultat beror i stort sett på två spelare. Målvakten Stephen Nielsen, som inte var så långt ifrån dessa AST, och mittnian Gunnar Stein Jonsson. Möjligen årets värvning i Elitserien. Att utse en andra mittnia var desto svårare, och det var många om budet. Här tog Avbytarbänken hjälp av statistiken (ej MEP), och valet föll till slut på Nacor Medina Perez


Att Zoran Roganovic är Elitseriens bästa högernia råder det inget tvivel om. Synd bara att han inte får spela i ett bättre lag. Två spelare slogs som platsen i andralaget. Niklas Forsmoo fick ge sig för Albin Tingsvall, som är vår näste internationella högernia.



Där har ni lagen. Var, som sagt, inte rädda för att kommentera. Men gör det gärna med underbyggda argument. Andralaget med Fritzon och Warvne skulle helt klart behöva en riktigt bra försvarare att byta med, men den uttagningen lämnar Avbytarbänken till andra att göra.

 
 
Ingen bild

!

30 december 2009 22:59

Tror du och jag tar ut samma AST ;), nämligen:

Målvakt: Jesper Larsson, KRI
H6: Niklas Ekberg, YIF
H9: ZoRo, H43
M9: Sebastian Seifert, YIF
M6: Erik Fritzon, SÄV
V9: Tobias Warvne, LIF
V6: Niklas Gudmunsson, LUG


2:a lag med lite överraskningar:

Målvakt: Rickard Kappelin, AHK
H6: Erik Höglund, HAM
H9: Magnus Persson, DRO
M9: Naco Medina, RIK
M6: Sebastian Geissler, MAL
V9: Kim Ekdahl dR
V6: Philip Nilsson, YIF


(Tog mig friheten att flytta denna kommentar till detta inlägg) - Avbytarbänken

 
Ingen bild

Avbytarbänken

30 december 2009 23:04

Inte samma, men väl liknande. Även om det skiljer sig lite vilka vi rankar som etta och tvåa så är nio av fjorton spelare desamma.

Enda frågetecknen från Avbytarbänkens sida är Seifert som mittnia, han spelar ju mest vänster, och Kim. En vänsternia som inte kan skjuta platsar inte i ett AST, men uppenbarligen i landslaget /=

 
Ingen bild

Robbam

31 december 2009 01:05

Lag 1:
MV: Stephen Nielsen, DRO
V6: Niklas Gudmundsson, LUG
M6: Erik Fritzon, SÄV
H6: Nicklas Ekberg, YIF
V9: Rickard Lönn, RIK
M9: Gunnar Stein Jonsson, DRO
H9: Albin Tingsvall, HAM

Lag 2:
MV: Rickard Kappelin, AHK
V6: Philip Nilsson, YIF
M6: Payam Hatami, LIF
H6: Marcus Enström, AHK
V9: Tobias Warvne, LIF
M9: Lars Bernardhsson, AHK
H9: Zoran Roganovic, H43

Mina lag är i stort sätt kopior på Avbytarbänkens lag med skillnad att jag bytt plats på några spelare samt några nya namn. Vilket tyder på att vi tycker rätt lika ;)

 
Ingen bild

fp

31 december 2009 01:06

Svårt att hitta något radikalt alternativ till dessa två förslag. Elitserien idag är inte riktigt så bred.
Spontant skulle jag vilja se Victor Fridén i något av lagen, på allvar på väg tillbaka och tillsammans med Fritzon en avgörande faktor i många av Sävehofs matcher i år.

Payam Hatami, alltid produktiv på M6, men jag vet inte vem av ovanstående han ska ersätta (kanske Fritzon, som enl dagens G-P kan ha lämnat elitserien för Danmark efter EM...).

På målvaktssidan tycker jag att det finns flera som kan konkurrera med Jesper Larsson - Oscar Jensen, Mikael Appelgren, Thomas Forsberg... Samtliga matchvinnare när det stämmer.

Och jag tycker nog att Johan Jakobsson en bra dag konkurrerar med (ut) både Forsmoo och Tingsvall.

 
Ingen bild

Snobben

31 december 2009 09:39

Andreas Nilsson är fortfarande ett rundningsmärke i försvaret.

 
Ingen bild

!

31 december 2009 10:15

Bra att du flyttade mitt inlägg. Våra lag ser ju väldigt lika ut. Även Axnér har tagit fram ett bra AST. Seifert lirar faktisk mest som M9 och alternerar med Konrad R. Björn Grön går på V9 tillsammans med Linus Nilsson och ibland dubbelkör man med Konrad och Seifert. Därför tog jag honom som M9. Klart bättre än Lönn, men den senare är väldigt spännande. Glömde faktiskt Gunnar på M9. Vilket lyft för Drott.

I övrigt håller jag bara inte med om Andreas Nilsson. Duktig, men det finns många M6 i serien som är bättre. Som du skriver så är han dock ett jättelöfte och det brukar dröja innan M6 blir tillräckligt rutinerade för sin komplexa pivotroll.

 
Ingen bild

Ultras Kristianstad

1 januari 2010 01:19

Vårt nyårslöfte är att skriva lita sanningar, för en gångs skull, på denna bloggen!

All Star Team Elitserien 2009!

Målvakt: Jesper Larsson, IFK Kristianstad
Bäst räddningprocent i elitserien säger de mesta...

V6: Johan "Psyko" Jepson
Hatad av alla! Älskad i Kristianstad! Den enda i Elitserien som satsar med huvudet före i varje situation!

H6: Niclas Ekberg
Landslagklass... Kanske du platsar i Kristianstad nästa säsong!

M6: Erik Dokka Haug
Bjuder man Charlie Sjöstrand på en Grandiosa i tv är man gjuten i detta lag... Alla vill ha Dokka i sitt lag, så SLUTA HYCKLA OM DE!

V9: Kristianstad publiken!
Älskad av alla förutom alla som inte hejar på Kristianstad...
Vi vet dock att de är väldigt många som redan nu ringt till IFK och frågat om de finns plats för dom i truppen nästa säsong.....dom vill inte erkänna de bara!!!

M9: "Santa" Claus Kjeldgaard
Jultomten kommer till Kristianstad väldigt ofta!

H9: Albin Tingsvall
Välkommen hem när du vill! Home is were the heart is....

Årets Tränare: Kenneth Andersson
Han är alltid på rätt sida mittlinjen!

Tack för oss!
:Välkomna till Allingsås på handboll! Här kallar vi på vakter när motståndarna blir utvisade, kastar ur oss skit i direktsändning, har en domarbas som matchdelegat och på våra träning övar vi på gemensamma målgester!

 
Ingen bild

Avbytarbänken

1 januari 2010 02:36

Tack för ett mycket underhållande inlägg. Kanske rentutav bästa inlägget 2010 =)

Tycker ni verkligen att Markus Olsson är så usel på V9 att ni hellre placerar publiken där? Publiken i Kristianstad är förvisso fantastisk, men kunde gott fått vinna en egen kategori.

Slutligen; Svenska mästarnas namn stavas med ett "L"

 
Ingen bild

Egon

1 januari 2010 20:12

Vet inte riktigt hur matematik och procent fungerar i Kristianstad, men Jesper är ju faktiskt inte bättre än delad femma om man kollar räddningsprocenten...

Därmed inte sagt att han inte är en av seriens allra bästa målvakter.

 
Ingen bild

mr.ons

8 januari 2010 16:08

Kolla applikationen 7M contest te iPhone så kanske du fattar vart målgesten kommer ifrån Ultra...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av avbytarbanken - 1 februari 2011 08:48

Två fullspäckade handbollsveckor slutade för svensk del med en fjärdeplats. En fjärdeplats som kan ses i många olika ljus. Framförallt ska spotlighten sättas på det faktum att Sverige återigen är att räkna med i den internationella topphandbollen. Sv...

Av avbytarbanken - 11 maj 2010 14:33

Silly season i all ära, men ny tystnar elithandbollen för ett tag. Så gör även Avbytarbänken. Inte för ett tag, utan för gott.   Efter moget övervägande har personen bakom Avbytarbänken tagit beslutet att sluta blogga.   Bloggen startades av ...

Av avbytarbanken - 10 maj 2010 17:04

Avbytarbänken var lite för snabb med att avskriva Petter Hansson från Alingsås HK.   Nu har nämligen Hansson skrivit på för 2+1 år med Alingsås. I Avbytarbänkens tycke en stark värvning som kommer komplettera Mikael Aggefors på ett bra sätt. ...

Av avbytarbanken - 9 maj 2010 20:33

Är det inte ovanligt tyst i media efter gårdagens finaler?   Kanske beror det på att "fel" lag vann finalerna. Sävehofs hemmatidning är Partille Tidning. Utkommer någon gång per vecka och finns inte på webben. Göteborgs-Posten gör sällan några st...

Av avbytarbanken - 8 maj 2010 23:25

Enligt AoH är poolindelningen inför nästa säsong klar.   Notisen menar att det blir 33 omgångar istället för 28. Avbytarbänken hävdar att det blir 32 omgångar, och att det denna säsong spelades 26. Det är dock inte huvudnyheten. Poolerna ser ut ...

Ovido - Quiz & Flashcards