avbytarbänken

Alla inlägg den 4 augusti 2009

Av avbytarbanken - 4 augusti 2009 12:25

Peter Mattias Jansson-affären är inte överspelad. Nu stämmer domarparet Jansson/Sandblom handbollsförbundet på 2,5 miljoner för utebliven inkomst och brott mot anställningsskyddet.


Som sitt anbud har domarparet anlitat stjärnadvokaten Johan Strömberg, och det varslar om att förbundet kommer få hosta upp en del pengar. Sveriges bästa advokater tar bara fall som de kan vinna, eller som betingar ett mycket högt medialt intresse. Kampen mellan Jansson/Sandblom och Domarkommittén (och därigenom SHF) kan inte räknas till den sistnämnda kategorin.


När affären nu gått så här långt finns inte några ursäkter för förbundets handlande. Att Peter Mattias Jansson är en notorisk lögnare och mytoman hör inte längre till diskussionen. Handbollsförbundet vältrar sig inte i pengar, och att nu låta ekonomin äventyras av en sådan här affär tyder på mycket dåligt omdöme och rent oansvar. Om förbundet förlorar tvisten så måste de personer som står bakom Janssonaffären ta sitt ansvar. Domarbasen Kjell Eliasson är en av dessa personer, Ralf Lundberg en annan.


Ovido - Quiz & Flashcards