avbytarbänken

Alla inlägg den 25 augusti 2009

Av avbytarbanken - 25 augusti 2009 19:50

Avbytarbänken har i en serie inlägg belyst situationer som domarkollegiet borde se närmare på. När säsongens direktiv kom häromdagen så stod det klart att inga av dessa situationer kommer att sättas under luppen. Istället ska delvis domarna koncentrera sig på sådant som redan är självklart.


Om det är HEH eller Ralf Lundberg som uttrycker sig klumpigt är svårt att säga, men det finns inget nytt i att domarna kan visa ut en spelare innan denne fått en varning. Likaså kan ett lag redan drabbas av en utvisning innan tre gula kort är utdelade. Ändå är detta ett av direktiven som ges inför säsongen.


Det andra direktivet är mer välkommet och framförallt inte redan existerande. Anfallsspelarnas aktioner efter att de släppt bollen ska bevakas hårdare. Således kan det nu vara slut på situationer där en ytternia tillåts ramma tvåaförsvararen efter att ha släppt bollen till sin kantspelare.


Förhoppningsvis kommer domarna även att titta närmare på anfallsspelarnas filmningar. Det har blivit allt vanligare att spela döende svanen vid en touch i brösttrakten. Oscarasstatyetten i denna kategori går utan tvekan till Tobias Warvne, medan spelare som Stenbäcken och Bliznac får finna sig i att vara nominerade till bästa biroll.

Ovido - Quiz & Flashcards