avbytarbänken

Alla inlägg den 30 augusti 2009

Av avbytarbanken - 30 augusti 2009 19:36

Återigen dax för läsarna att dela med sig av sin åsikt.


Ny omröstning, angående förändringarna i slut- och kvalspel, finns till höger.

Av avbytarbanken - 30 augusti 2009 17:52

Det blev förändringar både vad gäller kvalspel och slutspel inför kommande säsong. Förändringen i kvalspelet talar för att vi får se allt färre nykomlingar i Elitserien.


Kvalspelet, som innefattar Elitseriens lag 11-13 och Allsvenskans lag 2-4, kommer att spelas i en dubbelserie där alla möter alla. Bara ett lag går alltså direkt upp från Allsvenskan, och följaktligen ramlar bara ett lag ur Elitserien efter grundserien.


Förändringentalar för lagen från Elitserien. I längden vinner de bättre lagen och det är svårare för Allsvenskans lag att "sprattla till" i sex matcher, än i de två kvalmatcher det tidigare handlat om.


Kvartsfinalernas slutspelsgrupper innebär att lagen med sen formtopp gynnas. Framförallt de lag som spelar i Europa och som får en lugnare matchning när cupspelet är över. Laget som toppar efter 26 omgångar får möta lag fyra, sex och åtta i sin grupp. Den andra gruppen, med lag två, tre, fem och sju, lär bli tightare och mer spännande. 


Det är inte riktigt tydligt huruvida kvalförändringen införs redan under kommande säsong. Enligt HEHs nyhet införs det nya kvalspelet 2010, medan slutspelsgrupper införs "kommande säsong". Således en något otydlig tidsangivelse. Troligen gäller dock båda förändringarna redan till kommande säsong.

Ovido - Quiz & Flashcards