avbytarbänken

Alla inlägg under augusti 2009

Av avbytarbanken - 11 augusti 2009 22:36

Avbytarbänken efterlyste i tidigare inlägg information angående ryktet om en kommande "bombvärvning". Kommentarer gör gällande att ryktet handlar om Stefan Lövgren.


Lövgrens namn har givetvis förekommit i Avbytarbänkens tankar, men är det sannolikt? Kan spel på elitnivå kombineras med jobbet som ansvarig för Kroppskulturs handbollsgymnasium? Vilket lag ska han i så fall spela för? Någon av Göteborgsklubbarna bör det vara. Gör han en barmhärtighetssäsong i RIK, för att rädda kvar föreningen i eliten samtidigt som han som spelare lockar mer publik?


Även om många frågor dyker upp så vore Lövgren i Elitserien en höjdare, såvida han inte är mätt på handboll och trött på att prestera.

Av avbytarbanken - 9 augusti 2009 17:24

Ett litet inlägg så här i slutet av veckan.


Inga större händelser de senaste dagarna, förutom Vasilij Lundbergs plötsliga proffsäventyr då. Undrar hur mycket provision agenten fick för den affären...


Martin Galia har knaprat i sig någon otillåten substans och Lemgo får nu klara sig utan honom i sex månader.


Träningsmatcherna har kommit igång för elitlagen, och man kan äntligen börja blicka framåt mot en ny säsong. De flesta trupperna borde vara klara nu, men en kommentar till tidigare inlägg gör gällande att den störtsa värvningsnyheten inte kommit ännu. Avbytarbänken väntar med spänning och undrar samtidigt om någon vet nåt mer? Kanske var det Lundbergs flytt till tyska div 3 som  avsågs i kommentaren?

Av avbytarbanken - 4 augusti 2009 12:25

Peter Mattias Jansson-affären är inte överspelad. Nu stämmer domarparet Jansson/Sandblom handbollsförbundet på 2,5 miljoner för utebliven inkomst och brott mot anställningsskyddet.


Som sitt anbud har domarparet anlitat stjärnadvokaten Johan Strömberg, och det varslar om att förbundet kommer få hosta upp en del pengar. Sveriges bästa advokater tar bara fall som de kan vinna, eller som betingar ett mycket högt medialt intresse. Kampen mellan Jansson/Sandblom och Domarkommittén (och därigenom SHF) kan inte räknas till den sistnämnda kategorin.


När affären nu gått så här långt finns inte några ursäkter för förbundets handlande. Att Peter Mattias Jansson är en notorisk lögnare och mytoman hör inte längre till diskussionen. Handbollsförbundet vältrar sig inte i pengar, och att nu låta ekonomin äventyras av en sådan här affär tyder på mycket dåligt omdöme och rent oansvar. Om förbundet förlorar tvisten så måste de personer som står bakom Janssonaffären ta sitt ansvar. Domarbasen Kjell Eliasson är en av dessa personer, Ralf Lundberg en annan.


Av avbytarbanken - 3 augusti 2009 20:59

Ytterligare en Källman är klar för Cuidad Real. Filip Källman, född 1992 och lillebror till Jonas.


Avbytarbänken har ingen koll på varför eller i vilket syfte Filip Källman skrivit på för Ciudad Real. Filip har dock tidigare "pryat" hos storebror, och hans övergång finns nu registrerad hos SHF. Möjlligen lånas Källman ut för en turnering eller uppvisningsspel. Hur som helst en möjlighet och upplevelse för 17-åringen.

Ovido - Quiz & Flashcards