avbytarbänken

Alla inlägg under november 2009

Av avbytarbanken - 14 november 2009 21:55

Tre matcher, och tre bra svenska insatser i kvällens europacuper.


Alingsås match kommenteras i tidigare inlägg.


Guif skaffade sig ett riktigt bra utgångsläge i cupvinnarcupen genom att bortabesegra österrikiska Eon Fivers med 31-24. Bra andra halvlek av Guif, då det var 12-12 i paus. Sju måls försprång ska Guif givetvis inte tappa i returen på hemmaplan.


Även Ystad ordnade en storvinst. Seger hemma mot grekiska Filippos Verias med 36-28.


I morgon är det dax för Sävehof, hemma mot Ålborg.

Av avbytarbanken - 14 november 2009 19:37

...är väl det minsta man kan säga om Alingsås insats mot Ciudad Real. Frånsett en lite för passiv inledning så genomförde Alingsås matchen på bästa sätt.


Kanske fel att säga att Alingsås hade för mycket respekt inledningsvis, men skotten var alltför enkla och tuffheten saknades. Efter tio minuter började "hemmalaget" vakna och matchade spanjorerna resten av matchen. Fyra måls underläge i paus var nästan smickrande siffor för Ciudad, med tanke på att Alingsås inte hade många räddningar.


Andra halvlek bjöd på fin handboll och Alingsås var verkligen med i matchen. Ciudad har dock förmånen av att vara ett världslag, och Alingsås fick några tveksamma utvisningar emot sig. Trots detta lyckades man hålla jämna steg och med fler marginaler på rätt sida hade det kunnat bli match på ritktigt.


Belackare kommer hävda att Ciudad lämnade spelare hemma i Spanien och inte lät Fernandez spela. Så var det givetvis, men då ska man komma ihåg att Alingsås hade två niometare på skadelistan och spelade hårt på en uppställning som inte ens matchas i Elitserien. Om Avbytarbänken är rätt underrättad så fick t.ex Marcus Dahlin göra debut i CL, innan han spelat en minut i Elitserien. När resultatet 24-26 skrivs in i historieböckerna, så minns ändå ingen vilka spelare som inte var med på planen.


Marcus Enström. Kanske Elitseriens mest underskattade spelare?


Nu inväntas resultatet från Guifs match i Österrike. Får även passa på att be alla "vida" om ursäkt. Även Ystad IF spelar europacup ikväll. Hemma mot grekiska Filippos Verias. Även det resultatet får vi vänta på, då matchen spelas under kvällen.

Av avbytarbanken - 14 november 2009 12:10

Denna helg bjuder inte bara på årets match i svensk handboll, Alingsås - Ciudad Real, utan även på Sävehof och Guif i Europacuperna.


Alingsås kommer givetvis att få kriga sig blodiga för att inte bli helt överkörda. Till denna match saknas inte bara RIK-duon Iveland och Bernhardsson, utan ryktesvis även Ville Kangas. Ger inte AHK så många alternativ på nio meter. Alingsås hade kanske haft en liten chans till ett bra resultat med fullt manskap. Detta då Ciudad lämnar Canellas, Dinart och Entrerrios hemma. Dessutom är Källman skadad.


Sävehof spelar hemma mot Ålborg i morgon. Kan nog klara ett hyffsat resultat mot de skadedrabbade danskarna, men i returen blir det storstryk.


Guif spelare i Österrike, mot Aon Fivers (?). Får det säkert svårt på bortaplan men kan troligen vinna hemma. Gäller att få med sig ett bra resultat från Österrike för att kunna avancera.

Av avbytarbanken - 12 november 2009 19:05

Premiär för Elitserien i TV 4 ikväll.


En bra produktion av TV 4, och något annat var väl inte att vänta. Avbytarbänken reagerar på grymt snygg grafik, men tycker att övergångarna till och från repriser mest känns som att något flimrar förbi. Många gillar säkert att lyssna på bänkarnas coachning under match. Avbytarbänken tycker att ljudet var såpass dåligt att det kan kvitta. Time outerna är dock alltid intressanta. 


Matchen blev lite av Medina show. Killen måste ha utvecklat sitt skott något enormt. Minns Medina som en halvdistansspelare, med idag smällde han in bollarna även från distans. Tingsvall kan ha Elitseriens snyggaste skott. Så avspänt, men ändå välriktat och hårt.


Kortfrågor


- Hur lyckades TV 4 övertala Staffan att tillåta kamera i omklädningrummet?

- Vet inte RIK att passiva varningen försvinner när motståndare varnas?

- Extraknäcker Hörberg som stand in i rollen som Basil Fawlty?

- Sa Jihde verkligen att han skulle prata med matchens lirare innan han kallade till sig Hanisch?



Spelet på RIK gick in. Hoppas nu på Drott på måndag.

Av avbytarbanken - 12 november 2009 17:02

En spelare i fyllecell, och helt plötsligt är hela Eskilstuna inblandat.


Fyllecell efter blöt natt blev det för Tholin för några veckor sedan. Ett scenario som inträffat för många unga personer, men är man "stjärna" i ett elitserielag så bör man ta det lite varligare. Tholin har då och då en förmåga att uppträda ganska omoget på planen, och det inträffade bekräftar att han inte är äldre än passet visar.


Avbytarbänken kan ändå tycka att offentliga ursäkter och uttalanden på hemsidan är lite väl överspelat. Tydligen var det E-tunapressen som började gräva i historien. Tidningarna i E-tuna har tidigare placerat Guif och alla spelare på piedestal. Kanske har Guifs skrala resultat nu istället gjort spelarna till jagat byte för stadens journalister, när det finns så få solskenshistorier att skriva om.

Av avbytarbanken - 12 november 2009 16:57

Alltid kul när Avbytarbänken kan bidra till att andra får något att skriva om.


I tisdags publicerade Avbytarbänken ett inlägg som visade att den enda orsaken till Elitseriens publikökning är att Tumba har lämnat serien och ersatts av Kristianstad.


Kristianstadbladet verkar ha läst tagit till sig infon och publicerar idag en artikel i ämnet:

http://www.kristianstadsbladet.se/article/20091112/SPORT/711129784/1017/&/Snittet-okar-med-IFK

Av avbytarbanken - 10 november 2009 23:07

Handbollsklubbens andra program kändes lite tristare.


Framförallt kändes det ibland som att magen skulle vända sig. Att låta en svajande steady cam fara runt kring bordet hela sändningen är möjligen nytänkande, men varken snyggt eller funktionellt. Enbart pengabesparande. Med två eller tre fasta kameror hade sändningen höjts ett snäpp.


Kvällens ämnen var aktuella och intressanta. Hade blivit ännu mer intressant om de som säger något vettigt fick lite mer tid på sig. Släng ut Perlskog och låt resten få några minuter till per skalle.


Redaktören för sms-inläggen borde tänka till lite grann. Att låta ett sms om fylleskandalen få plats i rutan är bara pinsamt. Måste funnits många fler vettiga sms att visa upp.


På torsdag är det premiär för Elitserien i TV 4 Sport. Ska bli mycket intressant.


Ge gärna din syn på Handbollsklubben genom att delta i omröstningen till höger.

Av avbytarbanken - 10 november 2009 21:06

Så här mycket handboll har vi inte kunnat se, läsa och höra på år och dar. Tv-tablåerna fram till jul är "fulla" av handboll, och på webben kan vi se ännu mer. Kanske kan handbollen äntligen ta sig förbi bandyn sett till medialt intresse.


Även på arenorna verkar handbollsintresset ha ökat. HEH presenterar idag siffor som visar att pubikökningen från förra säsongen är hela 12 %. En riktigt trevlig ökning, men är det verkligen så att lagen lockat mer publik? Svaret är nej.


Publiksnitt förra säsongen/denna säsong


Alingsås 1039/916

Drott 1053/1440

Guif 1975/1984

H 43 1313/ 1184

Hammarby 947/811

Lindesberg 1554/1648

Lugi 1940/1444

RIK 744/829

Skövde 1832/1772

Sävehof 1271/1300

Ystad 1714/1632


Således har sex av de elva lagen tappat publik. Av de ökande lagen är Drott ohotad etta med ett plus på nästan 400 åskådare. Övriga ökande lag kan lägga 9, 94, 85 och 29 åskådare till snittet.


Skulle dessa siffror utgöra den 12-procentiga ökningen i Elitserien? Nej, knappast. Enda riktiga anledningen till ökningen är det faktum är Tumba åkte ur, och ersattes av Kristianstad. Tumba hade drygt 500 åskådare i snitt, men spelade då två hemmamatcher borta. Kristianstad har hittills ett snitt på 1864 åskådare. Den 12-procentiga ökningen motsvarar 149 åskådare, vilken alltså till största delen utgörs av handbollstokiga Kristianstad och inte av ett ökat intresse på de svenska handbollsarenorna.


Kanske kan det tyckas att Avbytarbänken vänder en positiv nyhet till något negativt. Ligger säkert något i den tanken, men samtidigt kan man konstatera att Kristianstads återkomst till Elitserien är positiv sett till publiksiffror. Att rätt klubbar, och städer, spelar i högsta serien är oerhört viktigt för handbollens värde.

Ovido - Quiz & Flashcards