avbytarbänken

Alla inlägg under december 2009

Av avbytarbanken - 18 december 2009 11:01

Jan Wifstrand som skriver i Ystads programblad tycker att tränarkårens mest tjatiga tränare ska utses.


Zanotti och Rustan är tydligen värst, men sen konstaterar Wifstrand att Winther inte ligger i topp. Vi som ser det mer objektivt kan hjälpa Jan Wifstrand och säga att; Det gör han visst. Ungefär samma placering som Ystad har i tabellen.


I kväll möter Ystad Redbergslid på webb-tv, och det blir ny seger


Wifstrands krönika:

http://www.yif.se/Uploads/doc173_0.pdf

Av avbytarbanken - 17 december 2009 20:59

Staffan och Olas val av spelare till januarilägrena, och i förlängningen till EM, resulterar i en del frågetecken. Truppen måste prestera om inte förbundskaptenernas val ska ifrågasättas skarpt.


Avbytarbänken väljer att ge sin åikter position för position.


Målvakter:
Mattias Andersson, TV Grosswallstadt. Dan Beutler, SG Flensburg-Handewitt. Johan Sjöstrand, SG Flensburg-Handewitt.


Inte så mycket att säga om. Sandström är mycket kompentent men petas till förmån för målvakter som får mer speltid.


V6:
Jonas Källman, Ciudad Real. Fredrik Petersen, GOG Svendborg.


Wremer får inte ens visa upp sig. De två bästa på positionen har plockats ut, men tre spelare borde spelas in på positionen. Vad händer vid eventuell skada?


M6:
Robert Arrhenius, CAI Bálonmano Áragon. Olof Ask, GOG Svendborg. Mattias Gustafsson, AAB Aalborg. Niklas Grundsten, BM Granollers


Arrhenius och Gustafsson är givna. Hade varit klokare att ta ut tre mittsexor och plocka med en kantspelare extra, antingen på höger eller vänster.


H6:
Niclas Ekberg, Ystads IF. Jan Lennartsson, AAB Aalborg. 
 

Varför ens plocka ut Enström i bruttotruppen om Staffan och Ola ändå inte vill se honom på träning? Då hade det varit bättre att ta med Zacke, som ju tidigare gjort landskamper. Vid en eventuell skada ska nu Enström gå in i turneringen utan en enda landslagsträning. Mycket konstig uttagning.

 

V9:
Kim Ekdahl Du Rietz, Lugi. Tobias Karlsson, SG Flensburg-Handewitt. Fredrik Larsson, CAI Bálonmano Áragon. Tobias Warvne, LIF Lindesberg. Jonathan Stenbäcken IK Sävehof.

Envägsspelarna du Rietz och Warvne framför Bliznac. Mycket konstigt. Bliznac kanske inte hade tagit en plats i em-truppen, men han borde varit med här. All respekt för du Rietz och hans potential, men en spelare som inte kan skjuta utifrån kan inte heller prestera internationellt. Duktiga försvarare kommer inte att kliva en decimeter på Kim, och han blir lätt byte även om han är en bra genombrottsspelare. Warvne må vara en friskt fläkt offensivt, men är för vek och klarar inte försvarssjobbet. Bliznac hade kunnat ersätta dessa två spelare, och förbundskapterna hade då kunnat plocka med fler spelare på andra positioner. Fredrik Larsson är enligt Avbytarbänken en överskattad spelare, men han plockas väl med tack vare att han spelat under Staffans ledning i Bajen. Om vänsternio var en krisposition innan så lämnar denna uttagning mycket att bevisa för Staffan och Ola.


M9:
Dalibor Doder, Ademar Leon. Lukas Karlsson, KIF Kolding.


Med tanke på uttagningen här, två spelare och ingen Fahlgren, och på högernio så lär tanken vara att spela med en vänsternia på rätt position. Mittnior och högernior håller sig till respektive position. Doder och Karlsson är de givna valen på positionen.


H9:
Kim Andersson, THW Kiel. Oscar Carlén, SG Flensburg Handewitt.


Samma som på mittnio. Givna val. Dock bara fyra vänsterhänta i truppen, vilket inte ger någon enkel lösning om det blir skador på högerpositionerna under turneringen.



Slutkommentaren blir att uttagningen antingen är ett genidrag, där förbundskaptenerna är fullständigt på de klara hur de ska disponera spelarna, eller ett totalt misslyckande där förbundskaptenerna kommer att få stå till svars för några underliga val. Truppen känns i vissa delar oerhört skadekänslig.

Av avbytarbanken - 17 december 2009 18:28

Avbytarbänken trodde att namnen på de tjugo spelare som ska landslagsträna i januari skulle släppas idag, men kanske har missförstått något?


Troligen är det ytterligare en väl genomtänkt PR-kupp från handbollsförbundet. Allt för att förvilla och se till att ingen förstår något alls. Så mycket strul som möjligt. Det är bra för sporten och höjer handbollens anseende.


Om en företagsledning hade jobbat på samma sätt som SHF, så hade styrelsen avsatt ledningen illa kvickt.

Av avbytarbanken - 16 december 2009 23:26

... bjöd på såväl vantade som oväntade resultat, och kastade om tabellen.


Plötsligt är Guif på slutspelsplats igen, och E-tunapressen kan skriva om sm-guld. Hemmaseger mot Sävehof visar att laget är på banan igen, och nu får nog övriga lag se upp. Guif är abslout inte någon guldkandidat men kan ta fler skalper i de kommande omgångarna. Sävehof missade chansen att ta in på Alingsås.


Istället var det Ystad som hämtade in två pinnar på Alingsås. Eller snarare fyra. Vid förlust hade det skiljt sex poäng och luckan hade varit väldigt svår att täppa till efter em-uppehållet. Ystads försvar imponerade ikväll och Alingsås såg väldigt tama ut. Många oprovocerade misstag och dålig skärpa i avsluten. Bolin i Ystadmålet tackade för Alingsåsarnas brist på skärpa och plockade boll efter boll. Även om Alingsås skulle lyckas hålla undan i toppen så lär de inte vilja ha Ystad i sin slutspelsgrupp. Ystad måste dock hålla en högre lägstanivå än vad de gjort hittills. Lyckas "de vide" med det så blir de livsfarliga ända in i Malmö Arena.


H 43 höll sig vid liv, så att säga, genom att distansera OV i tabellen. En förlust och Lundalaget hade varit jumbo.


Det mest anmärkningsvärda med Hammarbys seger, förutom hur ojämna lagets prestationer är, måste vara Robin Hallbergs målvaktsspel. 62 % är helt makalöst.

Kristianstad fortsätter, likt Hammarby, att prestera oerhört ojämnt.


Kvällens mest överrraskande resultat var Lindesbergs seger i Lisebergshallen, som ända måste följas upp med fler segrar för att lyftet ska vara ett faktum.

Av avbytarbanken - 15 december 2009 21:52

Avbytarbänkens tips kring vilka 20 spelare som får spela träningslandskamper innan EM-truppen tas ut.

 

Bruttotruppen med tjugo markerade spelare.


Målvakter:

Mattias Andersson, TV Grosswallstadt. Dan Beutler, SG Flensburg-Handewitt. Anders Persson, Bjerringbro/Silkeborg.  Per Sandström, Hamburg SV. Johan Sjöstrand, SG Flensburg-Handewitt.


V6:

Jonas Källman, Ciudad Real. Fredrik Petersen, GOG Svendborg. Rasmus Wremer, AAB Aalborg.


M6:

Robert Arrhenius, CAI Bálonmano Áragon. Olof Ask, GOG Svendborg. Nicklas Grundsten, BM Granollers. Mattias Gustafsson, AAB Aalborg.


H6:

Niclas Ekberg, Ystads IF. Marcus Enström, Alingsås HK. Jan Lennartsson, AAB Aalborg.


V9:

Kristian Bliznac, Alingsås HK. Kim Ekdahl Du Rietz, Lugi. Tobias Karlsson, SG Flensburg-Handewitt. Fredrik Larsson, CAI Bálonmano Áragon. Jonathan Stenbäcken, IK Sävehof.  Tobias Warvne, LIF Lindesberg.


M9:

Dalibor Doder, CAI Bálonmano Áragon. Patrik Fahlgren, SG Flensburg-Handewitt. Lukas Karlsson, KIF Kolding.


H9:

Kim Andersson, THW Kiel. Oscar Carlén, SG Flensburg Handewitt.  Johan Jakobsson, IK Sävehof. Albin Tingsvall, Hammarby IF



Några spelare är givetvis stora frågetecken, men ett tips är ett tips.

HK?

Av avbytarbanken - 15 december 2009 20:56

Efter tv-matchen var alla spända på att höra vad Handbollsklubben experter tycker om bruttotruppen till EM...


TV 4s satsning på Handbollsklubben bar kanske inte längre än så här? Var det bara Avbytarbänken som missade att Jihde förra veckan sa att veckans program skulle utebli? Nä, för troligen sades ingenting alls om det.


Är det bara när det är match i Stockholm som TV 4 klarar av att följa upp matchen med Handbollsklubben? I så fall borde TV 4 omvärdera sina sändningar. Nu har kanalen satt tisdagar som fast dag för Handbollsklubben. Då gäller det att leverera.

Av avbytarbanken - 15 december 2009 13:15

En del överraskande namn i bruttotruppen till EM


E-tunapressen gör stor sak av att Zacke inte är med. Här tycker Avbytarbänken att förbundskaptenerna för en gångs skull visar att form kan ge en plats framför erfarenhet. Eller kanske väger Enströms CL-spel högre än Zackes tidigare landslagsuppdrag. Säkert är i vilket fall att Enström är hetare för tillfället. Nästan lika säkert som att varken Enström eller Zacke hade kommit med i den slutgiltiga truppen.


Warvnes plats är oxå något överraskande. Kanske vill Staffan ha en offensiv kraft för att drilla sina försvarsspelare. I försvaret kommer inte Warvne att tillföra något.





Av avbytarbanken - 15 december 2009 11:52

Många är dem som nu är skadeglada över Axnérs röda kort mot Sävehof. Hårt dömt tycker Avbytarbänken.


Axnér får två rejäla smällar, vilka båda leder till att han åker i golvet. Domaren bryr sig inte, och verkar kolla åt fel håll. När Axnér sedan reser på sig och tacklar Stenbäcken så får Axnér rött kort. Visserligen en eftersläng, men inte på nåt sätt rött kort-material. Vad i Axnérs agerande var värre än bröderna Stenbäckens?


Ni som inte sett situationen kan se den på livehandboll.se knappt 38 minuter in i sändningen från Sävehof - H 43. Gissningsvis rullas sekvensen en och annan gång i kvällens Handbollsklubben.

Ovido - Quiz & Flashcards