avbytarbänken

Alla inlägg den 22 januari 2010

Av avbytarbanken - 22 januari 2010 22:09

Kim Andersson insinuerar i SVTs intervju efter matchen att han inte ska spela mer i landslaget.


Kom igen nu Kim. Du är inte Zlatan, och var glad för det. Landslagets kapten får inte slänga ur sig ett sådant uttalande i en intervju, ett år innan VM. Vad ger det för signaler till övriga laget, sponsorer och förbundskaptener? Plocka av dig bindeln istället och koncentrera dig på spelet.

Av avbytarbanken - 22 januari 2010 21:56

TV 4 skryter om att de "bjuder oss" på fortsatt underhållning trots att Sverige är utslaget. Kanske skulle de då koncentrera sig på att visa det som händer istället för att gå till reklam.


Alla tv-tittare såg väl att Slovenien fick ett frikast (borde varit straff) det sista som hände mot Polen? Tv 4s producent missade det uppenbarligen helt och beordrade istället reklampaus. Att dessutom Jihde och Lövgren, som står tio meter från situationen, missar frikastet är skandal. De båda herrarna vänder sig om det sista som händer innan reklamen, men verkar inte fatta att det finns en anledning till att alla spelare är kvar vid målområdet.


Eller var det bara Avbytarbänken som trodde sig de detta?

Av avbytarbanken - 22 januari 2010 19:46

Nä. Vårt inkompetenta förbund kommer inte be Staffan att kliva av sitt uppdrag. Avbytarbänken hade dock inte misstyckt.


Det saknas något. Om det är förmågan att tända spelarna eller om problemet ligger mer på det taktiska planet får vara osagt. Sanningen är i vilket fall att Staffan och Ola dessvärre misslyckats fatalt. Gruppen var riktigt svår, men noll poäng och bland de fyra sämsta i mästerskapet är inte ok.


Det var små marginaler i dagens match. Dados skytte var inte lyckat, men de flesta lägena skulle tas. Domarna gav Tyskland den lilla fördelen som 7000 på läktaren ger. Inget konstigt med det. Frågan varför Petersen inte får spela när Källman är iskall får sorteras in under kategorin taktik. Ekbergs försvarsspel lämnade även det en del övrigt att önska.


Det hade inte hjälpt, med tanke på att Sverige behövde en seger, men Ekdahl och Ekberg visade en del orutin sista minuten. Först Kim som stoppade upp sista andrafasen och sedan Niclas som tar ett friskast på en spelare som försöker gå på dödläge med 25 sekunder kvar. Härligt åndå att se att Kim återigen vågade i sitt inhopp. Zanotti och Sandgren borde vara överlyckliga trots Sveriges debacle. Förhoppningsvis har dessa två ungtuppar (inte Zanotti och Sandgren), och fler med dem, lärt en hel del av mästerskapet och kan istället försvara den svenska fanan i hemma-VM 2011.


I den turneringen spelar Zacke eller Enström på kanten, bakom Ekberg. Larholm går in på bekostnad av en målvakt eller Larsson. I övrigt kommer inte truppen se så mycket annorlunda ut.


Av avbytarbanken - 22 januari 2010 18:54

Kim Anderssons insats i tidigare matcher har varit föremål för en del kritik. Insatsen i den första halvleken mot Tyskland gör att man blir ännu mer förbannad.


Inte på insatsen i sig, men på det faktum att Kim uppenbarlilgen kan prestera. Synd att det ska behöva gälla vinna eller försvinna innan lagkaptenen tar sitt ansvar. Det enda man begär är att Kim skjuter, sen får man hoppas att siktet är inställt.


Synd att försvaret är vidöppet.

Av avbytarbanken - 22 januari 2010 16:47

Avbytarbänkens redovisning av domarstatistik har följts upp av en läsare och tack vare det kan nu ännu mer statistik publiceras. Intressant sådan.


Det är signaturen "Fortfarande_aktiv" som har haft vänligheten att gå vidare med statistiken. Mer kommer framöver men först ut är siffrorna över hur hemmalagen bestraffas i förhållande till sina gäster.


HemmalagTotalt
Ystads IF3,3
Sävehof1,6
Hammarby1,6
Guif1,1
Alingsås0,9
Drott0,8
Lindesberg-0,1
Skövde-0,3
Redbergslid-0,6
H43-1,0
Malmö-1,1
Helsingborg-1,6
Lugi-1,8
Kristianstad-3,0

Kommentar:

Ystad i topp är ingen överraskning. Laget har väldigt få utvisningar och det skulle inte förvåna om Ystad toppar även sett till sina bortamatcher. I övrigt är det en ganska bred fördelning där seriens topp- och publiklag återfinns både i toppen och botten av statistiken.


Jumbon är dock en stor överraskning. Kristianstad spelar förvisso fysiskt och drar på sig många, och ibland onödiga, utvisningar men att laget på hemmaplan bestraffas vid tre fler tillfällen än sina gäster var inte väntat.

Av avbytarbanken - 22 januari 2010 10:31

Stockholms stolthet har jobbat sig in i serien och utmanar nu om platserna under topp fyra.


Hammarby vaknade sent men verkar ha fått ordning på spelet. Främst är det skador på nyckelspelare som ställt till det för Bajen, men allt kan inte skyllas på det. Så sakteliga har laget börjat avancera i tabellen och innehar nu den sista slutspelsplatsen. Däromkring lär avancemanget stanna, även om placering upp till sjätte plats är fullt möjlig. I ett slutspel blir Bajen farliga.


Pilfalk har inte alls fått det genombrott som Avbytarbänken trodde. Dock har han varit skadad länge så våren får utvisa Pilfalks riktiga status. Avbytarbänken trodde även på ett genombrott från Tingsvall och han får sägas ha levererat. Albin framhålls av många som en av de bästa högerniorna i Elitserien.


Hammarbys återstående matcher:


Lugi h

Lindesberg b

Redbergslid h

Drott b

Malmö b

Ystad h

H 43 b

Guif h

Skövde b

Sävehof h


Få lätta hemmamatcher för Hammarby. Tre av topp fyra-lagen kommer på besök. Lindesberg och Skövde borta och Guif hemma blir nyckelmatcher. Oerhört intressant i sista omgången då Hammarby kan komma att spela för att hålla slutspelsplatsen, medan Sävehof kan jaga serieseger eller topplacering inför kvartsfinalgruppen.

Ovido - Quiz & Flashcards