avbytarbänken

Alla inlägg den 24 januari 2010

Av avbytarbanken - 24 januari 2010 19:57

Avbytarbänken funderar på vad dessa herrar egentligen kan om handboll.


Hellgren må vara ett målvaktsorakel, men spelet har han ingen vidare koll på. Hur många gånger under detta EM har Hellgren analyserat ett lags spel, eller kommit med åsikter hur de borde spela? Svaret är: alldeles för få för att få betecknas som expert.


I dagens match mellan Tyskland och Frankrike visade Hellgren dessutom sin okunskap vad gäller regler. Han menade att domarna skulle "göra något åt" Bitters agerande vid straffarna, eftersom han enligt Hellgren var närmare skytten än tillåtet.


Sanningen är att målvakten kan stå precis innanför sexmetaren. Det är fullt tillåtet. Om straffen missas ska den dock i ett sådan läge läggas om. Målvakten ska inte heller få någon bestraffning såvida det inte upprepas på ett sätt som kan ses som osportligt eller spelförstörande.


I samma match konstaterade Ekwall, som aldrig upphör att förvåna med sina bänkanalyser, att tyskarna gnällde på domarna och att fransoserna satt lugna på sin bänk. "En annan bänkkultur", menade Ekwall.


Det gick dock aldrig upp för Ekwall att Frankrike ledde med sex mål och inte hade någon anledning att rikta fokus mot domarna. Så snart tyskarna började komma ikapp så förbyttes fransmännens lugn mot domarkritik.

Ovido - Quiz & Flashcards