avbytarbänken

Alla inlägg den 29 januari 2010

Av avbytarbanken - 29 januari 2010 20:28

De åtta lagen som ska göra upp om svenska juniortiteln är klara. Fem av elitklubbarna tar plats.


Sävehof, Alingsås, Skövde, Helsingborg och H 43 har lyckats kvalificera sig för finalsteget. Från Allsvenskan hittar vi IFK Ystads och Tumbas juniorer. Sista laget, Skånela, har sitt representationslag i ettan.


Kan man säga något om fördelningen av lagen. Givetvis något, men inget slående. IFK Ystads ungdomsverksamhet verkar fortsatt bättre än IFs. Måste vara svårt för IFK att konkurrera med di vides ekonomiska resurser.Kul att elitseriejumbon ändå har juniorer att räkna med. Tumba och Skånela har stark ungdomsverksamhet och det är ingen skräll att de är med och gör upp om juniorguldet.

Av avbytarbanken - 29 januari 2010 16:28

EM lider mot sitt slut och Elitseriens omstart närmar sig.


Kanske kommer de flesta läsarna tillbaka när Elitserien startar igen. Antalet har sjunkit en del under EM. Egentligen är det bra, eftersom det visar på större intresse för Elitserien än för EM.


Avbytarbänken kommer fram till onsdag presentera de sista lagen i serien Efter EM. Vidare kommer mer intressant statistik att se dagens ljus. Signaturen Fortfarande_Aktiv har delgivit Avbytarbänken intressant statistik angående domare, delegater och hur lagen bestraffas. Publiceras vid tillfälle.


Betygsättningen av elitlagens matchprogram fortsätter, men kommer inte vara komplett innan omstarten.



Ovido - Quiz & Flashcards