avbytarbänken

Alla inlägg den 3 april 2010

Av avbytarbanken - 3 april 2010 13:34

Återigen har SHF visat sin inkompetens.


Läs Fokets artikel: http://folket.se/sportfolket/handboll/1.668006


Att systemet uppmanar till läggmatcher är skandal i sig. Den verkliga skandalen är ändå att förbundets tävlingsansvarige Ralf Lundberg inte vet hur det nya slutspelet går till. Han trodde på fullt allvar att Sävehof skulle välja motståndare i semin.


Lundberg skyller sin egen inkompetens på HEH. Kanske enklare att bara sköta sitt jobb?

Av avbytarbanken - 3 april 2010 13:10

Avbytarbänken fick ett mail som handlade om hjälpmedel för handbollstränare, och vad Avbytarbänken tycker om sådana.


Fler och fler företag försöker etablera sina coach-verktyg på marknaden. Många av programmen kan användas till flera sporter, medans andra är handbollsunika.


Senaste tillskottet är sidan www.handballclinic.com som erbjuder ett övningsbibliotek för handbollstränare på alla nivåer. Enligt mailaren har denna sida tidigare på prov varit öppen för alla. Numera finns inga videos kvar. Sidan är ganska torftig på info och Avbytarbänken hittar inte någon avsändare. Sidans disposition och tanke verkar ändå lovande. Kanske är sidan fortfarande under utveckling.


Vad gäller analysverktyg så är Jilséns client ware föregångaren. Ett program som ger de mest elementära offensiva fakta som coacher och åskådare kan behöva. Som ett komplett analysverktyg fungerar det dock inte.


Avbytarbänken har tidigare sett en norsk programvara som används i en handdator. I detta program matas all möjlig statistik in och tränaren kan sedan få kompletta kurvor och staplar för varje spelare. Säkerligen ett bra komplement till det enda riktigt vettiga alternativet - video.


Att spela in sitt lags matcher, se matchen på nytt och föra den statistik som man själv är intresserad av är den överlägsna analysmetoden. Det kanske är spelaren vid sidan av avslutaren som är orsaken till att skytten skjuter avstämt åtta gånger av tio? Sådant visar aldrig ett statistikverktyg, men på videon syns även sådana detaljer.

Av avbytarbanken - 3 april 2010 13:05

Ni har redan sett det. Inlägget om dubbla mål för västspelare var Avbytarbänkens försök att vara lite rolig.


Uppskattades inte av alla, men Avbytarbänken står fullt ut för skämtet. Att "ljuga" eller publicera rena osanningar andra dagar på året är dock inte ok.

Ovido - Quiz & Flashcards