avbytarbänken

Alla inlägg den 23 april 2010

Av avbytarbanken - 23 april 2010 13:53

Idag kom äntligen ett besked från HEH-mötet. Elitserien utökas till 32 omgångar. Spelperioden utökas dock inte. Stackars det lag som får spela Champions League.


29 matcher under hösten, såvida det blir kvalspel till CL, väntar Sveriges representant i Europa. Som Avbytarbänken skrivit tidigare hamnar det totala antalet matcher på 50-60. Vilket lag har trupp för att klara det äventyret? SHF borde gå in och ekonomiskt stötta CL-representanten med pengar för en till två spelare. Dessvärre skulle ett sådant stöd bli fel i andra änden, då laget får en ekonomisk fördel i Elitserien. Omöjligt läge således.


Enligt vad Avbytarbänken erfar är det tre klubbar (skövde, Lugi, Hammarby) som gått i bräschen för det nya spelschemat. Tre klubbar som inte har någon större chans att representera Sverige i Europa. Den dag Bajen återigen eventuellt står som mästare kommer Garpås vända tillbaka kappan efter vinden och kräva färre matcher.


Finalen 2011 spelas 7 maj. Serien startar 18 september. Det ger en säsong som är en dag längre än innevarande säsong. På den dagen ska sex matcher ytterligare pressas in. 


Ett utökat spelschema kanske kan fungera för alla lag som inte spelar CL, men det mest korkade i detta förslag är ändå poolindelningen. Enligt förslaget ska indelningen vara godtycklig. Vilka lag som möts ska bestämmas efter seriestart och efter mallen "sportsligt intressanta matcher". Avbytarbänken ser bara två möjliga varianter av denna skrivelse. Antingen spelar alla Skånelag i en pool eller så spelar topp mot topp och botten mot botten. Det sistnämnda skulle givetvis gynna bottenlagen som har större chans att ta poäng mot jämnbördigt motstånd än mot de bättre lagen. Hur det än blir. Om poolindelningen görs efter påbörjad serie så tummar SHF återigen på det sportsliga. Alla har ju sista omgången i kvartsfinalserien i färskt minne.

Av avbytarbanken - 23 april 2010 10:19

Nio nätartiklar om Guifs match igår.


Eskilstunapressen är ett riktigt föredömea för övrig handbollsmedia. Gissar att det finns ännu mer att läsa i papperstidningarna. Lycklig kan den vara som håller på Guif, frånsett underläget i semifinalen.

Ovido - Quiz & Flashcards