avbytarbänken

Alla inlägg den 6 april 2010

Av avbytarbanken - 6 april 2010 20:43

Med tio minuter kvar såg det ut som att grupp 1 skulle leva in i sista omgången. Nu blir det istället en kamp om förstaplatsen.


Inför sista omgången behöver Ystad vinna borta mot Sävehof med sex mål för att ta förstaplatsen. Eller så behöver Sävehof förlora med sex för att slippa förstaplatsen. Ni som följer serien har redan förstått att Sävehof kan välja motståndare. Om även Ystad föredrar andraplatsen så kan matchen bli lätt parodisk.


Nu verkar det dock som att matchen Sävehof - Ystad kommer att spelas på söndag. Lag i den andra slutspelsgruppen har reagerat på det osportsliga i att grupp 1 avgörs dagen efter grupp 2. Problemet var att Hammarby inte kunde spela hemma på söndagen. De båda matcherna i grupp 1 påverkar nu inte varandra och kan därför spelas på olika dagar. Hammarby - Malmö borde även den kunna spelas på söndag. Räcker med en normalstor gymnastikhall för att få in de hundratalet åskådare som lär dyka upp till den betydelselösa matchen.


Starkt av Hammarby att orka gå ifrån till fyramålsledning i andra halvlek. Lika starkt av Ystad att vända tillbaka. Seifert klev fram när det behövdes, men snacket om att han är seriens bästa vänsternia borde sluta omgående.

Av avbytarbanken - 6 april 2010 11:02

Guif är klara för semifinal. Grattis till en fin scenförändring. Få nu inte hybris.


Eskilstunas stolthet kommer att spela semifinal. Troligen mot Sävehof. Såvida inte Sävehof "väljer" Drott.


Förra säsongen var det i stort sett klart att Guif skulle vinna sm-guld efter segern mot Sävehof i semin. Alla Guifspelare skulle spela i landslaget och Kristjan var europas bästa tränare, och därmed världens. Allt enligt tidningarna i Eskilstuna.


Missförstå inte. Lokalblaskorna ska vara patriotiska och det är kul att det skrivs så mycket handboll i E-tuna. Det ska ändå bli intressant och se om Folket och Eskilstunakuriren lärt sig något från förra säsongen. En lite mer nyanserad inställning till Guifs chanser kanske kan få laget att prestera bättre. Sen när laget vunnit sm-guld kan spelare lyftas till skyarna och hyllningsartiklarna flöda.


Dessvärre blir det inte sm-guld denna säsongen heller. Sävehof vinner vare sig det blir i semi eller i final.

Ovido - Quiz & Flashcards