avbytarbänken

Direktlänk till inlägg 11 april 2010

Drott och Guif

Av avbytarbanken - 11 april 2010 19:14

Föga överraskande slog Drott Skövde och tog förstaplatsen i gruppen. Mer överraskande hur mycket bättre Alingsås var än gästande Guif.


Första halvlek tillhörde visserligen Guif men under andra halvan visade Alingsås att en eventuell semifinalserie hade kunnat bli rolig. Måste vara oerhört frustrerande att spela mot Guif och firma Andersson/Andreson som ständigt tillåts ta fyra steg och fler i sina satsningar. Inte sällan utdelas varningar och utvisningar till försvararen trots att de har full koll under den regelrätta delen av satsningen. Om inte domarna studerar dessa spelare bättre så kan Guif störa Sävehof.


Tobias Aren är en pärla som bara kommer bli bättre. Hur kunde Sävehof släppa honom? Tholin visade dessvärre att han fortfarande är en "snorunge", för att använda egna tränaren ord, och tilläts inte springa in sin normala målskörd. Synd att Zacke var febersjuk. Hade varit kul att jämföra hans insats med Marcus Enströms.


Enström som var helt fantastisk och satte samtliga tretton avslut. Snacka om formtopp inför landslagsdebuten. Mikael Aggefors lugnade återigen alla Alingsåsfans som fruktat att Kappelin ska lämna.


Alingsås missade alltså semifinal men får nog se denna säsong som en investering för framtiden. CL-spelet kan ge positiva effekter nästa säsong och kanske kan Alingsås ta sig en bit i någon av de andra Europacuperna.


Drott fortsätter att glädja Halmstadpublliken och krossade Skövde. Inga nerver i Halland. Förhoppningsvis slår laget Ystad i semi och får kröna säsongen med en final. Ja, Avbytarbänken håller nu på Drott.


I morgon "avgörs" grupp 1. Efter det kommer Avbytarbänken att utvärdera och ge sin syn på slutspelsserien.

 
 
Ingen bild

fp

11 april 2010 20:11

Har varit lite ambivalent vad gäller den nya serien. Men det känns naturligtvis som ett sportsligt fiasko att AHK är borta, även om man nu naturligtvis har orsakat det själva.
Ett annat fiasko är - som tidigare har avhandlats - att Drott, trots flest poäng i slutspelet, kommer att få spela en avgörande femte borta (i Ystad?).

Ska bli intressant att se om Ystad mobiliserar för en bragd i morgon - och får möta Guif - eller om man ställer upp med b-laget. Och kommer det sistnämnda i så fall att betraktas som en läggmatch av de moraliska i handbollssverige..?

För övrigt, efter att just ha sett Sävehof köra över Lugi i damsemin, så vågar jag påstå att Partille och västsverige i alla fall kommer att ha minst ett lag i final. Inte lika jämt på damsidan.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av avbytarbanken - 1 februari 2011 08:48

Två fullspäckade handbollsveckor slutade för svensk del med en fjärdeplats. En fjärdeplats som kan ses i många olika ljus. Framförallt ska spotlighten sättas på det faktum att Sverige återigen är att räkna med i den internationella topphandbollen. Sv...

Av avbytarbanken - 11 maj 2010 14:33

Silly season i all ära, men ny tystnar elithandbollen för ett tag. Så gör även Avbytarbänken. Inte för ett tag, utan för gott.   Efter moget övervägande har personen bakom Avbytarbänken tagit beslutet att sluta blogga.   Bloggen startades av ...

Av avbytarbanken - 10 maj 2010 17:04

Avbytarbänken var lite för snabb med att avskriva Petter Hansson från Alingsås HK.   Nu har nämligen Hansson skrivit på för 2+1 år med Alingsås. I Avbytarbänkens tycke en stark värvning som kommer komplettera Mikael Aggefors på ett bra sätt. ...

Av avbytarbanken - 9 maj 2010 20:33

Är det inte ovanligt tyst i media efter gårdagens finaler?   Kanske beror det på att "fel" lag vann finalerna. Sävehofs hemmatidning är Partille Tidning. Utkommer någon gång per vecka och finns inte på webben. Göteborgs-Posten gör sällan några st...

Av avbytarbanken - 8 maj 2010 23:25

Enligt AoH är poolindelningen inför nästa säsong klar.   Notisen menar att det blir 33 omgångar istället för 28. Avbytarbänken hävdar att det blir 32 omgångar, och att det denna säsong spelades 26. Det är dock inte huvudnyheten. Poolerna ser ut ...

Ovido - Quiz & Flashcards