avbytarbänken

Alla inlägg den 1 februari 2010

Av avbytarbanken - 1 februari 2010 22:07

Avbytarbänken hittade precis Marcus Haglunds senaste krönika på HK Malmös hemsida.


Haglund ifrågasätter vad som egentligen är så fel med arrangemangen kring handbollsmatcherna, och varför ingen av alla de som klankar på arrangemangen kan komma med konstruktiva förslag istället.


Mellan raderna kanske man kan tolka in en känga vardera till Avbytarbänken och Stürmerfoul. Den sistnämnde har många gånger ondgjort sig över småpågarnas matcher i paus och undertecknad har genom sin betygsättning av programbladen delat ut kängor till diverse klubbar. Även om det inte är passningar till de båda bloggarna så har ämnena behandlats och ingår i många föreningars arrangemang.


Avbytarbänken återkommer i frågan när hjärnan arbetat färdigt. Några konkreta förslag på förbättringar ska säkert kunna presenteras.


Länk till krönikan:

http://www3.idrottonline.se/templates/NewsPage.aspx?id=483822

Av avbytarbanken - 1 februari 2010 21:54

Hur går det med försäljningen av biljetter till dubbelmatchen i Malmö?


Avbytarbänken har inte sett några siffror på sålda biljetter. Är det ett tecken på att det går trögt? Arrangörerna kunde kanske valt en bättre dag.


Avbytarbänken har tidigare uttryckt tveksamhet kring huruvida den allmänt handbollsintresserade skåningen tar sig till Malmö Arena för att se två matcher i serielunken. Tveksamheten blir inte mindre av att SVT samma dag visar världens bästa klubblag, Ciudad Real, i Champions League. Alingsås kanske inte lockar lika mycket, men de står för motståndet. Tidigare har det inte varit tillåtet att lägga matcher de dagar som SVT sänder CL, men nu görs ett undantag. Gynnar troligen ingen av parterna.


Dubbelarrangemanget sänds dessutom på livehandboll.se. Den allmänt handbollsintresserade skåningen slipper alltså sätta sig i bilen och köra till Malmö, utan kan istället sitta hemma och se matcherna på datorn.


Försvårande omständigheter. Vet någon hur det går med biljettförsäljningen?



Av avbytarbanken - 1 februari 2010 21:19

...där ni kan ta ställning till vilket lag som lyckas bäst under våren.


Ni väljer själva hur ni vill definiera vårens lag. Flest poäng, bäst placeringsförbättring eller kanske att lyckas hålla sin placering. Tolkningen och röstningen är fri.

Av avbytarbanken - 1 februari 2010 19:44

Avbytarbänkens genomgång av elitlagens avverkade och kommande matcher är färdig. Tankarna och tipsen sammanställs nedan till slutplaceringar.


Etta i kvartfinalgrupperna: Alingsås och Sävehof

Utmanare: Ystad


Tvåa i kvartfinalgrupperna: Ystad och Lugi

Utmanare: Guif


Trea i kvartfinalgrupperna: Guif och Drott

Utmanare: Redbergslid


Fyra i kvartsfinalgrupperna: Redbergslid och Hammarby

Utmanare: Övriga lag räcker inte till.


Ingemansland: Lindesberg och Malmö

Utmanare: Kristianstad


Kval: Kristianstad, Skövde och H43

Utmanare: OV Helsingborg


Till Allsvenskan: OV Helsingborg

I riskzonen: H43


Av avbytarbanken - 1 februari 2010 15:11

OV har bara kunnat överraska denna säsong, då laget tippades i botten av så gott som alla. Tipset håller - än så länge.


Helsingborg har i många matcher orkat bjuda motstånd i en halvlek, och ibland i ytterligare en kvart. Om det sedan är orken eller rutinen som brustit vet inte Avbytarbänken. Klart är ändå att segrarna bara blivit tre till antalet.


Fler segrar lär det bli i seriens slutspurt. Grubanov, Wahlström och Fog är tunga värvningar. Om spelarna kommer in i laget och spelet på rätt sätt så kommer OV att vinna tillräckligt med matcher för att på allvar utmana om en kvalplats. Det lag som kan bli lidande av OVs värvningar är H43, som väl fortfarande inte förstärkt truppen?


Helsingborgs återstående program:


Skövde b

Sävehof h

Drott h

Kristianstad b

Alingsås h

Lugi b

Lindesberg h

Redbergslid b

Malmö h

Ystad b


OV har kvar alla fyra topplagen vilket försvårar för jumbon. Redan första matchen efter uppehållet blir lite av en nyckelmatch. Skövde borta. Helsingborg behöver troligen ta minst fyra segrar för att klara kontraktet.


Av avbytarbanken - 1 februari 2010 10:20

Lillebror Lund är säsongens sorgebarn och frågan är om inte resultaten redan målat in laget i ett hörn.


H43 har haft otur med skador men kan inte skylla tabellpositionen enbart på manfall. Något verkar vara fel i laget. Avbytarbänken kan dock inte sätta fingret på vad, och tänker inte spekulera mer i frågan.


Totalt sett har H43 underpresterar, men i vissa matcher har laget höjts sig avsevärt och plötligt sett ut som att de kanske kan hitta spelet igen. En match senare är det usla spelet tillbaka och få förstår var problemet finns.


Många röster gör gällande att problemet finns på bänken, men om missnöjet med Käll varit så stort så hade han redan fått lämna uppdraget. Gissningsvis tränar han i vilket fall inte H43 nästa säsong.


Som ni kanske märker så hittar Avbytarbänken inga givna anledningar till H43s skrala resultat. Fakta är ändå att H43 bara har tre segrar hittills och att närmast jagande lag, OV, har förstärkt rejält inför omstarten.


Avbytarbänken tror att H43 klarar en kvaplats. Det kan ändå bli mycket svårt att komma ur den branta uppförsbacke som laget befinner sig i. Lag som presterar på detta sätt under en längre tid lyckas sällan lösa problemet, och risken finns att H43 åker ur.


H43s kvarstående program:


Alingsås h

Lugi b

Lindesberg h

Ystad b (Malmö Arena)

Redbergslid b

Malmö h

Hammarby h

Drott b

Guif b

Skövde h


Lundaderbyt kan gå hur som helst, även om H43 är ett sämre lag. Malmö och Skövde hemma är matcher som H43 måste vinna. Några bonuspoäng lär oxå behövas. 

Ovido - Quiz & Flashcards