avbytarbänken

Alla inlägg den 4 februari 2010

Av avbytarbanken - 4 februari 2010 18:48

Lite väl stora siffror i omstarten tycker Avbytarbänken.


Alingsås vann, trots tremålmarginalen, ganska säkert i Fofs Arena. När Alingsås har så bra spridning på målskyttarna så behöver de inte gå för fullt för att vinna sina matcher.


Malmö borde knutit ihop säcken mot RIK men tappade en poäng. Sett till förhandssnacket kanske det ändå blev en vunnen poäng. Tunga skador i Malmö.


Guif krossade Kristianstad hemma. Pava har nu tränats in i laget och Guif kommer att ta många poäng under våren. Kristianstad måste börja spela även på bortaplan.


Skövde vann den oerhört viktiga matchen mot OV på hemmaplan. Wahlström hystade in nio bollar i debuten. Kanske tog de andra spelarna för lite ansvar. OVs försvar skulle bli bättre med nyförvärven. Möjligen när de hunnit träna lite mer.


Ystad avfärdade Lindesberg utan problem. På måndag avgörs Lindesbergs öde denna säsong. Vinst hemma mot Bajen är ett måste om laget ska fortsätta utmana slutspelslagen.


Sävehof spurtade ifrån Drott och vann överraskande stort. Å andra sidan blir Sävehof vårens lag. Fick Avbytarbänkens röst i den pågående omröstningen till höger på denna sida.

Av avbytarbanken - 4 februari 2010 10:43

Avbytarbänken fortsätter genomgången av delegaternas förehavanden. Ni som inte gillar siffror ombedes läsa annat inlägg.


Det är fortsatt Fortfarande_Aktiv som presenterar sina siffror via Avbytarbänken.


Delegat på hemmaplan i % av spelade hemmamatcher:
Guif  75%
Sävehof 75%
Malmö 71%
Alingsås 67%
H43 63%
Hammarby 50%
Helsingborg 50%
Drott   38%
Lugi 38%
Redbergslid 38%
Skövde 25%
Ystads IF 25%
Kristianstad 13%
Lindesberg 13%
Delegat på bortaplan i % av spelade bortamatcher:
Hammarby 75%
Alingsås 63%
Helsingborg 63%
Lugi 57%
Malmö 50%
Drott   50%
Ystads IF 50%
Lindesberg 50%
Guif  38%
Sävehof 38%
H43 38%
Redbergslid 38%
Kristianstad 33%
Skövde 25%
Delegatassisterade domare i % av matcherna, samt totala antalet matcher inom parentes:
Gomér/Gomér 100% (4)
Hansson/Nilsson 100% (1)
Canbro/Claesson 78% (9)
Johansson/Kliko 67% (9)
Widell/Åström 60% (10)
Jonsson/Mäkinen 50% (10)
Håkansson/Nilsson 46% (13)
Jonsson/Silfverberg 44% (9)
Malki/Winberg 44% (9)
Johansson/Sonesson 43% (7)
Ahlvin/Koponen 33% (9)
Kurtagic/Wetterwik 22% (9)
Andersson/Björk 18% (11)
Finland/Finland 0% (1)
Norge/Norge 0% (1)
Snedfördelningen är total på hemmaplan. Fyra lag har delegat på plats i en tredjedel eller fler av matcherna. I botten har två lag endast haft delegat på plats vid ett tillfälle. Sifforrna är till viss del avhängt av vilket domarpar som dömer, men delegaterna borde få till en jämnare fördelning i vilket fall.
Siffrorna för bortalagen säger inte lika mycket. Fördelningen är dock lite jämnare.
Vad gäller övervakningen av de enskilda domarparen toppar bröderna Gomér med 100 %. Inte så konstigt med tanke på att detta domarpar nu skolas in i Elitserien. Malki/Winberg och Kurtagic/Wetterwik har förvånande låg procent med tanke på att även dessa herrar får ses som ungdomar i sammanhanget. Frapperande att ingen delegat fanns på plats varken vid det norska eller finska parets match. Där om någonstans kan ju delegaten behöva säkerställa nivån. Vårt just nu mest internationella par, Canbro/Claesson, har en underligt hög procent. EM-domare ska kunna klara sina matcher utan hjälp från läktaren.
Ovido - Quiz & Flashcards