avbytarbänken

Alla inlägg den 20 februari 2010

Av avbytarbanken - 20 februari 2010 22:58

Ny match för Alingsås i Champions League och stark insats av Ystad i Challallenge Cup. Guif får chansen att spotta upp sig på hemmaplan i Cupvinnarcupen.


Avbytarbänken var på plats i Trollhättan och fick se ett Alingsås som kunde fått en drömstart mot Hamburg. 4-2 kunde varit två mål mer upp om inte frilägen bränts och marginalerna varit emot Alingsås. Inledningsvis verkade som att returerna på något magnetiskt vis alltid hamnade i tyska händer. Det största problemet var dock det samma för Alingsås som den senaste tiden i Elitserien.
För många lägen brändes. I flera lägen missades desstuom målet. Sandström var inte särskilt märkvärdig i målet och överglänstes av Kappelin. I andra halvlek visade Bitter hur en riktigt bra målvakt kan dominera. I sann PR-anda fick ändå Sansdström priset som bäste tysk.


Att Hamburg inledningsvis var lite skakade syntes tydligt när Igor Vori ställde sig upp på bänken och skrek efter utvisning vid ett felaktigt byte. Hade Hamburg i det läget redan avgjort matchen så hade Vori knappast brytt sig.


Just utvisningarna drabbade Alingsås hårt, och ofta var de tveksamma. Avbytarbänken började fundera på om de rumänska domarna var tvungna att döma för tyskarna för att få chansen att döma slutspelet. I andra halvlek visades dock även tyskarna ut för småsaker och domarparet var helt enkelt inte bättre än så.


Nämnde Bitter var den största anledningen till att Hamburg sprang ifrån i andra halvlek. Ett offensivare försvar fick även stopp på Ivelands skytte. Anders Rylander brydde sig inte nämnvärt och piskade in flera bollar från halvdistans. Skott som Rylander inte fått iväg i Elitserien.


Slutligen skiljde det tio bollar och det är väl vad som förväntas när noll EM-spelare möter en trupp med elva Österrikeresenärer. Några lämnades hemma men å andra sidan saknade Alingsås Bliznac, Berg och Johansson. Statistiken således utjämnad i den kategorin.


Alingsås ska ha all heder av sin insats och enda smolket var att det slarvades lite för mycket i avgörande passningar och avslut. Alingsås verkade inte heller satsa fullt ut taktiskt på matchen då Aggefors fick stå kvar trots att han släppte in fjorton skott innan första räddningen.



Ystad spelar returmatch i Challenge Cup i morgon kväll. Hemmamötet gav imponerande sju bollars marginal. Frågan är dock om det räcker. Bortamatch i Slovenien är ingen enkel uppgift. Galen publik och domarna lär inte lämna några fördelar. Förhoppningsvis håller Ystad undan och vi får ett svenskt lag i kvartsfinal.


Guif fick ordenligt med pisk nere i Spanien. E-tuningarna lär förlora även på hemmaplan men många av spelarna har säkerligen lärt sig ett och annat av att spela mot ett europeiskt topplag. På sikt kommer Guif att tjäna på förlusterna (?).

Ovido - Quiz & Flashcards