avbytarbänken

Alla inlägg den 5 februari 2010

H43

Av avbytarbanken - 5 februari 2010 22:42

Avbytarbänken är smått chockad över H43s prekära ekonomiska läge.


Kanske är inte lundensare och skåningar förvånade. Snacket borde ha gått ett tag. Vi som håller till högre upp i landet och inte läser mer skvaller än det som skånetidningarna publicerar på nätet är dock mycket förvånade över H43s situation.


Redbergslid och Hammarby är elitseriens ekonomiskt svarta får. Så har det varit i flera säsonger och att några andra klubbar på allvar skulle blanda sig i det epitetet trodde inte Avbytarbänken. Övriga klubbar borde ha lärt av nämnda klubbars dåliga exempel och inte sätta sig en sådan situation.


Elitlicensen är givetvis inte i fara för H43. RIK och Hammarby har fått eko-dopa sig i många säsonger nu, så att sparka ut H43 vore justitiemord. För H43s del handlar det istället om att ordna den sportsliga licensen. Något som kan bli mycket svårt.


Helsingsborgs värvningar är givetvis ett stort hot mot H43, men kanske är de egna spelarna i längden det största hotet. Mot Alingsås gjorde H43 en bra match, men orkar spelarna kämpa för sin klubb om de inte får betalt. Ryktet säger ju så.

En spelare som inte har en naturlig anknytning till den förening han representerar kan snabbt tappa lusten om både resultat och pengar uteblir. Flera spelare uppges ha kontaktat nya klubbar inför nästa säsong. Om dess klubbar spelar i Elitserien eller högre så spelar H43s öde ingen roll för spelare som tänker röra på sig. Flera spelare uppges även vara besvikna på styrelsen agerande i Pavlovicaffären. Ett faktum som inte direkt stärker H43-hjärtat.

Av avbytarbanken - 5 februari 2010 22:13

Avbytarbänken funderar på vad Schneider matat sina mannar med under uppehållet.


Först ett enkelt avfärdande av starkt värvningsförstärkta OV. Ikväll kross av Kristianstad - på bortaplan. Dessutom hade Skövde sex utvisningar mot Kristianstads tre, och Friis/Larsson vann procentmatchen mot Appelgren. Skövde visar med eftertryck att de inte vill kvala. Kristianstads fina hemmasvit rök all världens väg och nu kommer inte laget ha den trygghet som de tidigare haft på hemmaplan.


Fyra lag har nu femton poäng, men Kristanstad har tre (!) matcher fler spelade än Malmö, och två mer än Hammarby och Lindesberg. Skövde plötsligt på slutspelsplats. Det blir en spännande vår för många lag.



Av avbytarbanken - 5 februari 2010 13:44

Livehandboll.se har de senaste dagarna bjudit på en del handbollsgodis i form av Studio handboll. Nu finns även årets mål att beskåda.


Klicka er in på sändningen från H43-Alingsås och spola fram till 43.40 i sändningen. Håller ni inte med? Lägg gärna en kommentar om konkurrerande mål.


Avbytarbänken kan även rekomendera Patrik Westbergs intervju med Axnér. En kvarts förtroligt samtal där Westberg vågar ställa obekväma frågor och Axnér vågar ge de obekväma svaren.

Ovido - Quiz & Flashcards