avbytarbänken

Alla inlägg den 11 februari 2010

Av avbytarbanken - 11 februari 2010 17:40

Avbytarbänken börjar räkna ner mot slutspelet och startar därmed en ny serie inlägg. Hur kan lagen placera sig som bäst och som sämst.


Det enda som gäller är poängen. Avbytarbänken tar således inte hänsyn till vilka möten som är kvar i serien. Dvs vilka lag som kan stjäla poäng från varandra. Denna parameter kan dock komma att användas när omgångarna börjar tryta.


Just nu kan Helsingborg som bäst bli sexa i tabellen. OV kan få 21 poäng. Drott på femte plats har 22.


Följaktligen kan Alingsås, Sävehof, Lugi, Ystad och Drott som sämst hamna på plats tretton, och åker inte direkt ur.


Samtliga lag, utom OV, kan vinna serien. H 43 kan nå 28 poäng. Alingsås i toppen har nu 26.


Avbytarbänken är medveten om att dessa siffror än så länge inte säger så värst mycket. För varje omgång kommer dock inläggen bli allt intressantare. "Slutspelet just nu" kommer oxå att ingå i dessa inlägg.

Av avbytarbanken - 11 februari 2010 11:12

Plötsligt slår de sämre placerade lagen finalkandidaterna i parti och minut. Avbytarbänken har en möjlig förklaring.


Alingsås torskar stort mot både Guif och Skövde. Ystad tappade hemmamatchen mot Malmö och Lugi förlorade mot krisande H 43. Imponerande av de sladdande lagen men kanske inte hela sanningen vad gäller styrkeförhållanden.


Sävehof, Alingsås, Ystad och Lugi har redan spelat till sig ett bra utgångsläge inför slutspelet. Även om en del poäng tappas så kommer dessa lag att gå in i slutspelet med poäng, och aspirerar därmed på en plats i semifinalerna. Lag som redan nu kan placera framåt kan unna sig tuffare träning nu för att kunna prestera på topp från mars och framåt.


Längre ner i tabellen återfinns lag som Guif, Skövde, H 43, Malmö mfl. Dessa lag har inte lyckats spela till sig ett bra utgångsläge och måste därför toppa formen direkt efter EM. Plockas inte poängen hem nu så är det vila eller kvalspel som gäller. Risken är att dessa lag även om det tar sig till slutspel tappar formen och blir slagpåsar.


Ovanstående är inte en helgjuten förklaring till den senaste tidens resutlat, men en given del.


Som en liten avslutning bjuder Avbytarbänken på slutspelgrupperna som de skulle se ut om slutspelet startade idag. På grund av den haltande tabellen är placeringarna kvoträknade (poäng per match)


1) Sävehof

4) Ystad

6) Guif

8) Redbergslid


2) Alingsås

3) Lugi

5) Drott

7) Skövde

Ovido - Quiz & Flashcards