avbytarbänken

Alla inlägg den 27 februari 2010

Av avbytarbanken - 27 februari 2010 23:02

Alingsås tog en mycket viktig seger i Champions League-mötet med Fyllingen. Matchen var en jumbofinal men det var ändå domarparet som höll den lägsta standarden.


Möjligen mötte idag Champions Leagues sämsta lag ett av de fem i botten. CL är dock Europas klubbturnering nummer ett och då håller det inte att låta domare från blåbärsnationer skipa ”rättvisa”. Domare från länder som håller till på handbollens bakgård bör istället döma i de sämre europacuperna.


I dagens match visades spelare ut till höger och vänster och ingen förstod riktigt vad som var tillåtet och inte. Robert Wedberg var upprörd och Anders Fältnäs var vansinnig. Från läktarplats såg många av utvisningarna oerhört billiga ut och efter att ha sett tv-sändningen funderar Avbytarbänken på om SVTs expert Per Johansson såg samma match. Johansson höll i de flesta situationerna med domarparet.


Alingsås hade fördel av domsluten men hade spelat hem den här matchen även utan hjälp från vitryssarna. De blåklädda rullade runt på hela uppställningen, frånsett Marcus Enström, och så gott som hela manskapet kom med i målprotokollet. Fyllingen la oerhört mycket fokus på domsluten och Anders Fältnäs beteende var inte godkänt. I den andra halvleken vräkte Fältnäs upp time out-kortet på läktaren, men varken domare eller delegat såg händelsen. Tur för Fältnäs att delar av läktaren gapade tom, så att någon slapp bli skadad av den flygande plastbrickan.


Förhoppningsvis var Alingsås seger viktig för svensk klubbhandboll. Åsikterna går isär men Avbytarbänken hävdar att det är oerhört viktigt för Sverige att ha en plats i Champions League.

Ovido - Quiz & Flashcards