avbytarbänken

Alla inlägg den 1 mars 2010

Av avbytarbanken - 1 mars 2010 21:11

Lugi lyckades förlora hemma mot OV. Klarar Lundalaget slutspel?


Det börjar dra ihop sig kring slutspelstrecket och Lugi känns inte längre som ett säkert slutspelslag. Kristianstad, Alingsås och Drott finns kvar att möta. Räddningsplankan kanske blir LIF i sista matchen.


LIF som verkar befinna sig i fritt fall. Totalt överkörda hemma mot Sävehof. Visserligen utan Warvne, men ändå. LIF känns som laget som ska vara mest oroade över Hästö och Tumba underifrån.

Av avbytarbanken - 1 mars 2010 17:45

Bredvid kommentatorn sitter en expert. Hans uppgift råder det delade meningar om.


Avbytarbänken har fler än en gång fått kommentarer om att experterna i de olika kanalerna som sänder handboll är alldeles för dåliga. Främst menar kommentarerna att experterna inte vågar sticka ut hakan och ha en åsikt.


Avbytarbänken håller inte med på något sätt. En experts uppgift är att förklara de delar av spelet som kommentatorn inte förstår, eller att bygga på den kunskap som kommentatorn sitter på. Att en expert sitter och har åsikter om allt och alla gynnar varken sändningen eller sporten handboll.


Det verkar som att en del personer missar skillnaden mellan en expert och en tyckare. I diverse studioprogram släpps hockeyns och fotbollens tyckare fria, med skriverier och mediahype som följd. Behöver handbollen den typen av uppmärksamhet? Troligen är svaret ja. För den sakens skull behöver inte åsikterna komma från de experter som ska hjälpa tittarna igenom matcherna.


Axnér och Sjöstrand är det närmsta vi kommer handbollsfolk som sticker ut hakan. Största problemet är att handbollen är alldeles för ointressant för medierna för att deras åsikter ska få något genomslag.


Avbytarbänken läser gärna kommentarer som förklarar på vilket sätt en expert ska våga sticka ut hakan och provocera.

Av avbytarbanken - 1 mars 2010 16:39

Lilla Kungsbacka klev igår in på handbollens Sverigekarta på allvar. Aranäs blir det sjätte laget från väst i nästa säsongs Elitserie.


På ungdomslagens Sverigekarta har Aranäs funnits med i många säsonger, men elitmässigt blir det första gången. Kanske kommer nu vissa givna spelarrutter ändras i högsta serien. RIK har tidigare plockat Aranäs talanger och förädlat vissa av dem till elitspelare. Nu kan Kungsbackaklubben behålla sina påläggskalvar och förhoppningsvis själva ge dem en elitutbildning. Smolket i glädjebägaren är att tränare Franzén lämnar för Sävehof. Å andra sidan kommer en RIK-tränare med stor rutin av talangförädling till klubben.


Frågan är hur glada nämnda RIK är över Aranäs avancemang. Kanske kommer även Drott få känna på konkurrensen från det andra Hallandslaget i Elitserien. HK Varberg brukar skeppa sina talanger till Drott, nu kan de lika väl åka några mil norrut. Maktbalansen i svensk handboll har dock svängt en del de senaste säsongerna. Sävehof och RIK kunde förr välja och vraka bland unga talanger. Numera är Alingsås ett hett alternativ och Drotts framgångar kommer ge dem ett bättre förhandlingsläge. Kanske hamnar ett gäng OV-spelare i Aranäs, och möjligen kan föreningen locka hem flyktade egna produkter.


Duger Aranäshallen till spel i Elitserien, eller blir det spel på annan ort? Både Varberg och Falkenberg har fina arenor. I Göteborg lär inte Aranäs få plats. Förhoppningsvis kan Aranäs ändå spela sin första säsong på hemmaplan.

Ovido - Quiz & Flashcards