avbytarbänken

Alla inlägg den 22 mars 2010

TV

Av avbytarbanken - 22 mars 2010 13:52

Massor av tv-sända matcher att se fram emot. Avbytarbänken ser helst på SVT.


Anledningarna är många. Framförallt verkar SVTs sändningsteam kunna sporten långt bättre än fyran. Främst märks detta på kommentator och bildproduktionen.


Perlskog verkar knappt se på matchen ibland och kommer med kommentarer som gör en mörkrädd hemma i tv-soffan. Bildproduktionen följer ett bestämt schema vid varje mål. Närbild på målvakten, och sedan ett gäng målrepriser. De situationer som vi som tittare verkligen vill se igen uteblir dock. Bildproducenten har troligen fullt upp med att beordra in blått flimmer i rutan. Ni som sett sändningarna förstår vad Avbytarbänken avser.


Det känns tryggt att SVT har hand om finalerna, så att vi får proffsig produktion och bra kommentatorer när fler än de närmast sörjande ser vår sport.

Av avbytarbanken - 22 mars 2010 13:31

OV Helsingborgs sportchef Einar Linno är minst sagt uppretad över förbundets beslut att OV åker ur även om två lag degraderas på grund av ekodoping.


— Det är trots allt vi som fått spela mot lag med felaktiga förutsättningar. Jag tycker det är självklart att RIK – om de spelat på felaktiga grunder – ska placeras sist i tabellen. Och att vi då blir näst sist och ska kvala, säger Linno till Helsingborgs Dagblad.


Enligt Avbytarbänken håller inte resonemanget då elitlicensen gäller för innevarande säsong och inte påverkar ett lags placering under densamma. Vad Linno ändå har rätt i är att även OV kunde ekodopat tidigare. Hade "danskarna" plockats in en månad tidigare så hade troligen LIF åkt ur istället. Linno till HD;


— Här vänder vi ut och in på tröjorna för att hålla kontroll på ekonomin. Hade vi blundat för den ekonomiska biten kunde vi plockat in spelare som Wahlström, Grubanov och Fog redan innan säsongen istället för mitt under säsongen. Och då hade vi kanske klarat oss kvar av egen kraft.


Om nu både RIK och Hammarby åker ur serien så flyttas fem lag upp från kvalet. Avbytarbänken har skrivit det tidigare, men det vore förödande för seriens kvalitet. Visserligen lär det bli hård strid om sistaplatsen, men de högre placerade lagen kommer köra över de två-tre sämst placerade.


Dessvärre har tävlingskommittén gjort sitt val, och som så många gånger tidigare har handbollens beslutsfattare tagit ett beslut som gör handbollen en otjänst.

Av avbytarbanken - 22 mars 2010 13:18

Avbytarbänken har hittills haft stor respekt för Siefert och hans spel. En respekt som naggas rejält i kanten av överfallet på Stenbäcken.


Avbytarbänken har nu talat med personer som såg Seiferts armbåge på Stenbäcken. Närmsta och mest aktuella jämförelsen är Norrenas kubbhandske i ansiktet på Jens Karlsson, som många av er säkert sett.


Om överfallet var så överlagt som rapporterna säger så får vi hoppas att domarna tar sitt ansvar och anmäler Seifert till bestraffning. Till Ystads Allehanda erkänner dessutom Seifert att attacken var överlagd


– Anfallet innan fick jag en rejäl smäll av Jonathan och gav helt enkelt igen. Det är sånt som händer i stridens hetta. Men vi har annars inget otalt med varande och vi tackade varandra efter matchen, förklarade Sibbe.


Avbytarbänken ska dra i några trådar för att själv få ta del av klippet från matchen. Återkommer i ärendet.

Ovido - Quiz & Flashcards