avbytarbänken

Alla inlägg den 12 mars 2010

Av avbytarbanken - 12 mars 2010 19:47

HEH verkar inte gilla Avbytarbänken. Kanske för att Avbytarbänken ofta hittar fel i verksamheten.


Senast var det i intervjuserien om handbollsbloggare som Avbytarbänken förbisågs. Idag publicerar HEH nya bloggen Stockholmshandbollen under handboll i media. Där har varken Stürmerfoul eller Avbytarbänken fått plats tidigare.

Av avbytarbanken - 12 mars 2010 14:36

Avbytarbänken presenterar en ny handbollsblogg.


stockholmshandbollen.bloggagratis.se tänker skriva om....Stockholmshandbollen. Således en nischad blogg som förhoppningsvis kommer bjuda även icke-08or på en del matnyttigt.


Stürmerfoul har ju koll på handbollen i söder. Kanske ska Avbytarbänken ta ett större grepp på väst så har vi täckt in hela handbollsriket. Så länge stockholmshandbollen kan kolla av LIF och Guif då och då.


---------

Avbytarbänken har nu läst några av inläggen som Stockholmshandbollen (hur ska man orka skriva det varje gång) producerat under dagen. Anar en lite kaxigare blogg än de som nu finns att tillgå. Skånehandbollen är t.ex redan reducerad till nya arenor och fylleskandaler.

Av avbytarbanken - 12 mars 2010 10:56

Handbollsförbundet gör en pudel och erkänner sitt otydliga budskap. Dessvärre väljer de trots allt den felaktiga vägen.


En ny text har lagts till vid slutspelträdet som förkunnar att laget med bäst placering i grundserien börjar hemma i semifinalerna. Ett system som kan komma att leda till oerhörd poängtaktik i kvartsfinalerna.


Anta att Sävehof blir tvåa i sin grupp. De kommer ändå att få starta hemma, och behöver inte ens bry sig om att bli etta. I motsatt grupp vet ettan om att de kommer få möta Sävehof i semi, med start på bortaplan. Vem vill då bli etta i den gruppen?


Anta att Alingsås toppar denna grupp med ett par matcher kvar. Alingsås blev, ponerar vi, tvåa i grundserien. Genom att lägga sig och bli tvåa även i sin slutspelsgrupp får Alingsås alltså börja hemma i semifinalen. Laget som vinner Sävehofs grupp var ju som bäst fyra i grundserien, men får trots sitt avancemang i slutspelet ingen vidare fördel.


Skulle vara intressant att höra hur de som bestämmer resonerade när de kom fram till att basera semifördelen på grundserien. Troligen hävdar de att laget som vinner serien ska ha en fördel. Avbytarbänken köper argumentet, men inte utförandet. Fyra poäng till ettan och tvåan i grundserien, och sedan två och ett poäng till övriga lag i gruppen hade gett den fördel som eftersöks.


Förövrigt. Hur smart är det av SHF att byta hemsida mitt under brinnande säsong. Alla (Avbytarbänkens) länkar pekar nu på fel adress. Ytterligare en fantastisk åtgärd från vårt oerhört kompetenta förbund.

Av avbytarbanken - 12 mars 2010 09:16

...ge er slutspelet, om det började i dag.


1) Sävehof

4) Ystad

6) Hammarby

8) Redbergslid


2) Alingsås

3) Guif

5) Drott

7) Lugi



Angående diskussionen som snedfördelning i slutspelsgrupperna anser Avbytarbänken att placeringen inte nödvändigtvis är avgörande för vilket lag som är bättre än det andra. Sett över hela serien är det givevis så. Ändå kan lag ett ha väldigt svårt för lag åtta medan ettan med enkelhet avfärdat seriens tvåa i båda seriematcherna. Vad gäller fyran, som enligt vissa får det enklare än trean, så hade Avbytarbänken hellre mött Drott är Hammarby i nuläget.

Ovido - Quiz & Flashcards