avbytarbänken

Alla inlägg den 23 mars 2010

Av avbytarbanken - 23 mars 2010 14:48

Som alla handbollsfrälsta vet så har vi ett så gott som icke fungerande förbund. Om radikala förändringar ska genomdrivas så är det kanske upp till oss.


Hur handbollen kan förbättras är en kär punkt hos alla oss bloggare. Då och då sker små förändringar från förbundshåll, men totalt sett är handbollen årtionden efter fotboll och hockey.


Expemplen är många. Jämför den klassiska hockeymatchen på Ullevi med handbollens klassikermöte som invigde Halmstad Arena. Stor fest mot en match där många inte ens visste att Elitserien fyllde år. Vad krävs för att handbollen ska skruda sig i klassiska tröjor och låta legenderna sitta på VIP-läktaren?


Senaste exemplet på vår efterblivenhet är förståss situationen i Österporthallen.


Videogranskning måste inför omgående. Rustan o co skrek efter video redan för några säsonger sedan, men inget hände. Nu kommer Seifert att spela vidare som att inget hänt.


Vad krävs för att vi handbollsälskare ska bli hörda? Protestlistor, unisont buande mot Seifert resten av säsongen, spam till domarkommittén? Alla matcher filmas och publiceras på en gemensam plattform. Det kan inte vara så svårt för rättskiparna att logga in och titta på situatuationen.


Eller förlåt, jag glömde. Gubbarna måste först lära sig att använda internet.

Av avbytarbanken - 23 mars 2010 11:03

Någon har försett Flincken med matchvideon.


Nu kan alla se den omdiskuterade armbågen från Seifert på Stenbäcken. Någon, troligen en Sävehofanhängare, har försett Flinck på Aftonbladet med ett klipp från matchvideon. Den som påstår att Stenbäcken hjälper till är utan tvekan YIF-are ända in i benmärgen. Resten av slutspelet vore en passande avstängning för Seifert. Avbytarbänken har aldrig skådat ett råare överfall inom handbollen, oavsett serie.


Klippet finns här: http://blogg.aftonbladet.se/handboll


Nu till följdfrågan. Får verkligen matchvideon spridas hursomhelst? Klubbarna har någon typ av plattform där matchfilmer laddas upp, men att skicka dessa vidare till pressen bör strida mot någon form av regel.


Nu när alla matcher filmas så borde videogranskning i efterhand tillåtas. Så kan inte längre fega domare gömma sig bakom att alla beslut måste tas inom ramen för matchen.

Ovido - Quiz & Flashcards