avbytarbänken

Alla inlägg den 17 mars 2010

Av avbytarbanken - 17 mars 2010 21:08

Röken har skingrats. Agnarna har sållats från vetet. Åtta lag har gjort jobbet och är klara för slutspel.


De sista platserna togs alltså av Skövde och Malmö. Tre lag på 25 poäng, och målskillnaden avgjorde plats sex till åtta.


Slutspelsgrupperna ser ut så här, med tabell över inbördes möten i serien och tabell inklusive erhållna bonuspoäng.


GRUPP A


1) Sävehof

4) Ystad

6) Hammarby

8) Malmö


Grundserietabell


Sävehof 10p

Hammarby 6p

Ystad 4p

Malmö 4 p


Slutspelstabell (med grundseriens resultat plus bonuspoäng)


Sävehof 13p

Hammarby 7 p

Ystad 6p

Malmö 4p






GRUPP B


2) Alingsås

3) Guif

5) Drott

7) Skövde


Grundserietabell


Guif 8p

Alingsås 6p

Skövde 6p

Drott 4p


Slutspelstabell (med grundseriens resultat plus bonuspoäng)


Guif 10 p

Alingsås 9p

Skövde 6p

Drott 5p





SEMIFINALER


Sävehof - Alingsås


Båda lagen vann på bortaplan, så med samma logik som i ovanstående grupper - 3-2 till Alingsås


Guif - Hammarby


Lagen vann i respektive bortamatch. 3-2 till Hammarby.



FINAL


Alingsås- Hammarby


Båda lagen vann på hemmaplan. Ovisst.






Observera att ovanstående baseras på resultaten i grundserien och alltså inte är Avbytarbänkens tips. Finalparet är dock det som Avbytarbänken tippade innan säsongen. 


Avbytarbänkens nu gällande tips publiceras i morgon, torsdag.

Av avbytarbanken - 17 mars 2010 20:43

Det stod i stort sett klart redan innan kvällens matcher. Nu kan vi med säkerhet slå fast att H 43, Lindesberg och Kristianstad får kvala.


En titt på de inbördes mötena ger en något överraskande ställning.


Kristianstad - H43              31-24

Kristianstad - Lindesberg    22-31

H 43- Kristianstad              21-24

H 43 - Lindesberg               25-20

Lindesberg - Kristianstad    28-22

Lindesberg - H 43               25-22


Lindesberg har vunnit tre av fyra och toppar den inbördes tabellen. Kristianstad har två segrar och H 43 bara en.


LIF 6p +13

KRI 4p -5

H43 2p -4


Ändå känns Lindesberg som det lag som lär få kämpa hårdast om att undvika nedflyttning. Formen är inte bra och det kan räcka med en förlust mot ett Allsvenskt lag för att åka ur. Kristianstad är hemmastarka och får gälla som favoriter. Mot Allsvenskt motstånd ska de dessutom kunna vinna utanför Skåne. H 43 klarar utan problem nytt elitkontrakt.


Avbytarbänken ber att få återkomma med de Allsvenska kvallagen, då deras sista omgång spelas på lördag.

Av avbytarbanken - 17 mars 2010 20:02

Direktrapporteringsverktyget Client Ware verkar inte palla trycket när sju matcher spelas samtidigt.


Även HEHs sida är seg ikväll. Trist att CW inte är optimerat för att klara av anstormningen som en sista omgång innebär. Avbytarbänken hade planerat fest framför tvn. Nu är det mest frustration över att inte kunna följa den rafflande avslutningen.

Av avbytarbanken - 17 mars 2010 16:08

Stockholmshandbollen har idag ett långt inlägg angående Handbollskanalens tillfälliga sändningsstopp. Följande text publicerades i dagens Alingsås Tidning.



LiveWebb TV har under säsongen visat ett 30-tal matcher från handbollens elitserie. Nu blir det dock inga fler förrän till hösten - om inte klubbarna själva bekostar sändningen.

- Det budgeterade underskottet är nått och vi vill inte äventyra den framtida satsningen. Därför väljer vi att bromsa projektet en aning, säger Arne Johansson, kanslichef på HEH.


I höstas skrevs ett avtal mellan HEH och LiveWebb TV som innebar att de senare fick ensamrätt på att sända de elitseriematcher som inte visas på SVT eller TV4 Sport. HEH har inte investerat någonting utan det är LiveWebb TV som står för hela produktionen.

Eftersom det var en nysatsning budgeterades det med ett underskott första säsongen men nu är den gränsen redan nådd, och något slutspel kommer därför inte kunna sändas.

- Givetvis är det tråkigt att det blir så här men vi var tvugna att titta på verkligheten och inte på kartan, säger Arne Johansson, som nämner ett par orsaker till att att finansieringen inte räcker till.

- Det är lite trögt på den allmäna sponsormarknaden och dessutom hoppade en stor sponsor av alldeles nyligen. Sen tecknades avtalet ganska nära inpå säsongsstarten så det var en kort startsträcka för hela projektet.


Arne Johansson ser trots debutårets missräkning positivt på satsningen och räknar med en fortsättningen till hösten.

- Det har varit en väldigt stor efterfrågan på tjänsten och det är många som undrar vart den tagit vägen nu när sändningarna har upphört. Dessutom hoppas vi på sikt att det ska kunna ge ekonomisk lönsamhet både för HEH och LiveWebb TV så HEH-styrelsen tror verkligen på det här. Nu gäller det bara att få med sig alla klubbar åt samma håll på medlemsmötet i april.


I det korta perspektivet finns det dock en utväg för klubbarna att kunna visa sitt lags bortamatcher. LiveWebb TV kan erbjuda en clean signal, utan grafik och kommentatorer, till en relativt billig penning.

- Det är samma fina bildkvalité som det varit i tidigare matcher och och klubbarna kan själva avgöra vart matchen ska visas, exempelvis via en hemsida eller på någon restaurang. Klubbarna kan också ordna egna kommentatorer om de vill, berättar Arne Johansson.

Av avbytarbanken - 17 mars 2010 11:04

Plötsligt läses handbollsbloggar som aldrig förr, och det verkar som att bloggarna ger draghälp åt varandra.


Nystartade Stockholmshandbollen ligger nog bra till för att få pris som årets nykomling vid nästa "blogg-awards". 08-bloggen ligger med sina dryga 500 läsare i toppskiktet av lästa bloggar här på bloggplatsen, även om mode och familjeliv än så länge intresserar fler. Avbytarbänken fick igår äran att hoppa in en bit längre ner på topplistan. Två handbollsbloggar bland de elva mest lästa. Glädjande!


Även sturmerfoul.blogg.se rapporterar ett ökat antal läsare. I skåneland får han idag sällskap av YIF-spelaren Ekberg som börjar blogga på Ystads Allehanda. Synd bara att artikelförfattaren som skrev om bloggandet glömde länka till bloggen.


Tillbaka till Stockholmshandbollen, som är en frisk fläkt. Verkar som att folk uppskattar deras tuffare approach till saker och ting. Avbytarbänken funderar dock på om de inte till slut kommer att trampa på ömma tår. Redan nu finns några inlägg där Avbytarbänken kan se att rena spekulationer tas som sanning. Men det är väl så att klimatet är tuffare i Hufvudstaden, och att folket där är luttrade.

Av avbytarbanken - 17 mars 2010 10:54

Ett och annat inför kvällens avslutande omgång.


Tv 4 sänder som bekant från Lund. Verkar även som att bilder kommer visas från Örebro, där LIF tar emot Lugi.


Det var ett tag sedan Avbytarbänken gick in på rena matchtips, men nu känns det befogat. Så här tror Avbytarbänken.


H 43 - Skövde 2

Hammarby - Sävehof 2

Drott - Guif 1

Malmö - Kristianstad 1

Lindesberg - Lugi 2

Redbergslid - Alingsås 2

Ystad - Helsingborg 1


Matcherna i Stockholm och Örebro är klart mest svårtippade. Om ovanstående går in ser slutspelstabellen ut så här.


1) Sävehof

2) Alingsås

3) Drott

4) Guif

5) Ystad

6) Skövde

7) Lugi

8) Hammarby

----

9) Malmö

10) RIK

Av avbytarbanken - 17 mars 2010 10:17

Så verkar det vara klart med ny tränare i Ystad. Precis som Avbytarbänken förutspådde så blev det en nödlösning.


Nödlösning blir det vem som än nu får uppdraget. Föreningen har fått nej från fyra-fem personer, och den sjätte, sjunde eller åttonde var knappast påtänkt inledningsvis. Vad YIF-anhängare och styrelse än hävdar.


Avbytarbänken har ingen vidare koll på Pelle Käll som person men kan bara konstatera att resultaten inte skvallrar om kompetens nog att leda ett satsande Ystads IF. Föreningen har tidigare pratat om att utmana om sm-guld relativt snart. Nu känns det målet än mer avlägset. Glöm inte att Ekberg ska ersättas oxå.

Ovido - Quiz & Flashcards