avbytarbänken

Alla inlägg under mars 2010

Av avbytarbanken - 16 mars 2010 15:30

Avbytarbänken har för avsikt att serva alla läsare med kompletta slutspels- och kvalgrupper bara minuter efter att sista matchen är avblåst.


Grupper, bonuspoäng och inbördes möten. Allt presenteras snabbt och enkelt på onsdag kväll. Under torsdagen kommer Avbytarbänken att ge sin syn på grupperna och även tippa slutspel och kval.

Av avbytarbanken - 16 mars 2010 11:25

Avbytarbänken har tidigare vädrat sina åsikter om det nya slutspelet, och nu senast om hemmafördelen i semifinalerna. Medhåll kommer från E-tuna.


Folket-krönikören Rolf Andersson delar i mångt och mycket Avbytarbänkens åsikter. Andersson tar även upp samma(!) exempel som Avbytarbänken på den underliga situation som kan uppstå i semifinalen om ett lågt rankat lag tar sig upp på första plats.


Rolfs tankar kan läsas här: http://folket.se/sportfolket/1.655229

Av avbytarbanken - 16 mars 2010 11:12

Igår hände något med Avbytarbänkens läsarsiffror. De rakade i höjden och nådde en tidigare ej uppnådd nivå. Förklaringen kom nu på morgonen.


Avbytarbänken funderade först på om Stockholmshandbollen hade spillt över ett gäng läsare. I den bloggen fanns dock ingen länk publicerad under dagen. Hade HEH kanske publicerat länk under Handboll i media? Icke.


Det var dock under ovan nämnda rubrik som svaret hittades idag. SHF har lagt upp en länklista till handbollsbloggar, och det verkar som att det är Avbytarbänken som går hem hos förbundet. Varken Stürmerfoul eller Stockholmshandbollen finns med, däremot storheterna Axnér och Flinck.


Avbytarbänken råder övriga hobbybloggare att skicka ett mail till SHF, vilket de uppmanar till om man vill länkas från SHF.

Av avbytarbanken - 15 mars 2010 23:58

Att Elitserien är rekordjämn har upprepats som ett mantra av de flesta inblandade. Förutsättningarna inför sista omgången bevisar ändå att tjatet är befogat.


Endast två placeringar är helt klara innan sista omgången. Sävehof vinner och Helsingborg åker ur. För övriga lag ser det ut så här;


H 43 och Lindesberg kvalar.


Kristianstad kommer inte att spela slutspel. För att undvika kval är tvåsiffrig seger mot Malmö ett måste.


Malmö klarar kontraktet om förlusten mot Kristianstad stannar vid nio bollar. Vid seger blir det slutspel om RIK och Skövde förlorar, eller om ett av dessa lag förlorar samtidigt som Lugi tappar poäng.


Inte heller för Redbergslid är det säkert att seger räcker till slutspel. Skövde eller Lugi måste tappa poäng för att RIK ska kunna gå om. Även ett kryss tar RIK vidare om nämnda lag förlorar. Vid ett kryss går dock Malmö om, såvida de vinner sin match.


Lugi behöver en seger, som kan ta dem till sjätteplatsen. Även vid förlust kan det bli slutspel, men då måste RIK och Malmö förlora.


Samma situation för Skövde, som måste vinna för att vara säkra på slutspel. Vid seger kan Skövde gå om Hammarby.


Hammarby å sin sida kan inte klättra högre än sin sjätteplats. RIK och Malmö når inte Bajen, men Skövde och Lugi kan putta ner Stockholmarna till sista slutspelsplatsen.


Ystad blir fyra eller femma. Ystadseger och Drottförlust behövs för fjärdeplatsen. Ystad kan tack vare det nya systemet "välja" vilken grupp de vill hamna i. Även om de går för seger så är det dock inte säkert att de tar fjärdeplatsen. Om de väljer femteplatsen så väljer de dock även bort en bonuspoäng?


Drott blir trea eller fyra. Vid seger mot Guif tar Halmstadlaget över tredjeplatsen. I det läget kan inte Ystad bli annat än femma. Guif kan å sin sida genom seger mot Drott ta andraplatsen, om Alingsås förlorar. Vid förlust blir Guif fyra. Vid kryss behåller Guif tredjeplatsen, Drott blir fyra och Ystad femma.


Alingsås behöver en poäng för att säkra andraplatsen. Vid förlust riskerar man att Guif går om. Klart är ändå att Alingsås spelar i slutspelets grupp B.



En minst sagt rafflande slutomgång på onsdag. TV4 ska tydligen visa H 43 mot Skövde. Ett lite överraskande val, men det är ju alltid bra att veta att det ena laget säkrar slutspel vid vinst. Kanske vill Tv 4 även se till att Axnér kan medverka på ett hörn efter matchen.


Inför sista omgången ser slutspelsgrupperna ut så här;

1) Sävehof
4) Drott
6) Hammarby
8) Lugi

2) Alingsås
3) Guif
5) Ystad
7) Skövde

Av avbytarbanken - 15 mars 2010 13:52

HEH har tidigare utlovat en förklaring till varför inga matchen webbsänds för tillfället.


Idag, måndag, skulle mer info i ärendet komma. Det är nog många som väntar...

Av avbytarbanken - 15 mars 2010 12:37

Då och då känns det befogat att diskutera ett enskilt lags insatser och framtid.


Att Lindesberg är säsongens största sorgebarn skriver väl de flesta under på. Den negativa förvandlingen kan inte bara bero på att de andra lagen blivit bättre. Istället får man leta anledningar inom LIFs organisation.


Målvakterna har inte kommit upp i nivå och truppens har ingen bredd. Eller är det kanske spets som saknas? Klart är i vilket fall att de spelare som ska gå in och avlasta Warvne, Arenvang och Aziz inte kommit upp i den klass som behövs. När dessutom minst två av tre i nämnd trio presterat sämre än under föregående säsong så förstår man att LIF ligger där de ligger.


I Radiosportens intervju med Payam Hatami efter gårdagens match säger dessutom Hatami att det funnits interna stridigheter i LIF, som inte retts ut förrän nu. Dessvärre ställer inte Per Kahl den givna följdfrågan - vilka interna problem? Nu kan vi bara spekulera i vad dessa problem inneburit. Har det att göra med enskilda spelare, med Ilja, med klubbledningen? Vad anledningen än är så borde luften rensats tidigare, så kanske LIF sluppit kvala.


Hur ser då framtiden ut för LIF? Kvalet bör inte vara något problem, men samtidigt kan det räcka med en överraskande förlust mot något av de Allsvenska lagen för att LIFs nya arena blir en Allsvensk arena istället för Elitdito. Avbytarbänken ser Lindesberg som det lag som har sämst chans att klara nytt kontrakt. H 43 och Kristianstad känns stabilare.


Förhoppningsvis klarar LIF kontraktet. Då kommer dock nästa problem. Truppen som flyttar till nya Arenan måste stärkas. Arenvang verkar inte ha en elitsäsong till i kroppen och de spelare som värvas till truppen måste på ett annat sätt än de nuvarande kunna gå in och bidra. Kantspelet och målvaktsspelet måste höjas eller så får man värva bättre spelare. Egna produkter i all ära, men sällan blir de mer än komplementsspelare. Warvne, som är en egen topprodukt kommer snart att flytta till någon annan förening. Avbytarbänken vet inte hur kontraktssituationen ser ut men Warvne behöver omgående ny omgivning om han vill fortsätta utmana om en landslagsplats. Ett första steg kan vara en av de svenska toppklubbarna. I annat fall borde danska eller tyska klubbar stå på kö.


Det känns som att Lindesberg står inför ett vägval. Antingen fortsätter man att satsa på eget och nyförvärv som inte platsar i övriga elitklubbar. I så fall kommer LIF att spela Allsvenskt inom några säsonger. Alternativet är att värva smartare och kanske kunna utmana högre upp i tabellen. Värvningar kommer hur som helst att behövas om både Arenvang och Warvne ska ersättas.


Tränarfrågan är en annan framtidsaspekt. Det hörs fler och fler röster om att folk i och runt föreningen inte gillar Puljevics bidrag. Ändå skrev Ilja nyligen på för två nya säsonger. Bör tyda på att klubbledningen ändå tror på tränaren, och att han inte är roten till de dispyter som funnits i truppen. Nu är det upp till LIF-ledningen att ge Ilja en vettig trupp att arbeta med. Karln kan inte trolla.



Av avbytarbanken - 14 mars 2010 20:32

Avbytarbänken väntar till måndag kväll innan förutsättningarna inför sista omgången benas ut. Några saker kan ändå plockas från dagens matcher.


I Alingsås stängde Mikael Aggefors målet i den första halvleken. Fantastiska 65 % la grunden till en enkel seger för tabelltvåan. Nu är det bara Guif som kan peta ner Alingsås till en tredjeplats.


Malmö kom undan med andan i halsgropen. "Solis" avgjorde med sekunden kvar mot nerflyttningsklara OV.


RIK kan ha spelat bort sin slutspelplats medan Kristianstad nu på allvar har chansen att slippa kval. Vinner Skövde i morgon så blir det dock kval för Kristianstad. Malmö kan förlora med nio i sista matchen och ändå hålla Kristianstad efter sig.


Till sist sorgebarnet Lugi som denna gång förlorade hemma mot Drott. En seger i sista är ett måste om Lugi ska till slutspel. Laget kan klara sig ändå men måste ha extrem tur med andra resultat. Drott mot Guif i sista omgången kommer avgöra den inbördes ordningen i tabellen.

Av avbytarbanken - 13 mars 2010 12:13

Tv 4 ska sända från sista omgången. Frågan är vilken match de väljer.


Näst sista omgången kommer att vara avgörande för valet men lite spekulation kan aldrig skada. Fyra matcher är mer eller mindre ointressanta, dvs att ett eller båda lagen inte har något att spela för. Dessa är.


Ystad - OV

H 43 - Skövde

Hammarby - Sävehof

LIF - Lugi


Matcherna med lite mer intresse är:

Slutspelsjagande (försvarande) RIK tar emot Alingsås, som vill ta andraplatsen.

Drott och Guif kan komma att slåss om plats två till fem.

Matchen mellan Malmö och Kristianstad kan bli avgörande om vilket lag som kvalar, eller om Kristianstad ska slippa kval och Malmö ta en plats i slutspelet.


Avbytarbänkens gissning är att TV 4 prioriterar en billig produktion framför vilka matcher som är mest intressanta. Troligen sänds Hammarby mot Sävehof.


Avbytarbänkens önskan är Drott mot Guif.


Ovido - Quiz & Flashcards