avbytarbänken

Alla inlägg under mars 2010

Av avbytarbanken - 12 mars 2010 19:47

HEH verkar inte gilla Avbytarbänken. Kanske för att Avbytarbänken ofta hittar fel i verksamheten.


Senast var det i intervjuserien om handbollsbloggare som Avbytarbänken förbisågs. Idag publicerar HEH nya bloggen Stockholmshandbollen under handboll i media. Där har varken Stürmerfoul eller Avbytarbänken fått plats tidigare.

Av avbytarbanken - 12 mars 2010 14:36

Avbytarbänken presenterar en ny handbollsblogg.


stockholmshandbollen.bloggagratis.se tänker skriva om....Stockholmshandbollen. Således en nischad blogg som förhoppningsvis kommer bjuda även icke-08or på en del matnyttigt.


Stürmerfoul har ju koll på handbollen i söder. Kanske ska Avbytarbänken ta ett större grepp på väst så har vi täckt in hela handbollsriket. Så länge stockholmshandbollen kan kolla av LIF och Guif då och då.


---------

Avbytarbänken har nu läst några av inläggen som Stockholmshandbollen (hur ska man orka skriva det varje gång) producerat under dagen. Anar en lite kaxigare blogg än de som nu finns att tillgå. Skånehandbollen är t.ex redan reducerad till nya arenor och fylleskandaler.

Av avbytarbanken - 12 mars 2010 10:56

Handbollsförbundet gör en pudel och erkänner sitt otydliga budskap. Dessvärre väljer de trots allt den felaktiga vägen.


En ny text har lagts till vid slutspelträdet som förkunnar att laget med bäst placering i grundserien börjar hemma i semifinalerna. Ett system som kan komma att leda till oerhörd poängtaktik i kvartsfinalerna.


Anta att Sävehof blir tvåa i sin grupp. De kommer ändå att få starta hemma, och behöver inte ens bry sig om att bli etta. I motsatt grupp vet ettan om att de kommer få möta Sävehof i semi, med start på bortaplan. Vem vill då bli etta i den gruppen?


Anta att Alingsås toppar denna grupp med ett par matcher kvar. Alingsås blev, ponerar vi, tvåa i grundserien. Genom att lägga sig och bli tvåa även i sin slutspelsgrupp får Alingsås alltså börja hemma i semifinalen. Laget som vinner Sävehofs grupp var ju som bäst fyra i grundserien, men får trots sitt avancemang i slutspelet ingen vidare fördel.


Skulle vara intressant att höra hur de som bestämmer resonerade när de kom fram till att basera semifördelen på grundserien. Troligen hävdar de att laget som vinner serien ska ha en fördel. Avbytarbänken köper argumentet, men inte utförandet. Fyra poäng till ettan och tvåan i grundserien, och sedan två och ett poäng till övriga lag i gruppen hade gett den fördel som eftersöks.


Förövrigt. Hur smart är det av SHF att byta hemsida mitt under brinnande säsong. Alla (Avbytarbänkens) länkar pekar nu på fel adress. Ytterligare en fantastisk åtgärd från vårt oerhört kompetenta förbund.

Av avbytarbanken - 12 mars 2010 09:16

...ge er slutspelet, om det började i dag.


1) Sävehof

4) Ystad

6) Hammarby

8) Redbergslid


2) Alingsås

3) Guif

5) Drott

7) Lugi



Angående diskussionen som snedfördelning i slutspelsgrupperna anser Avbytarbänken att placeringen inte nödvändigtvis är avgörande för vilket lag som är bättre än det andra. Sett över hela serien är det givevis så. Ändå kan lag ett ha väldigt svårt för lag åtta medan ettan med enkelhet avfärdat seriens tvåa i båda seriematcherna. Vad gäller fyran, som enligt vissa får det enklare än trean, så hade Avbytarbänken hellre mött Drott är Hammarby i nuläget.

Av avbytarbanken - 11 mars 2010 20:47

Endast två omgångar återstår men många lag har fortfarande mycket att spela för.


Absolut en av de bättre delarna med det nya slutspelet. Att lagen kan knipa bonuspoäng ända in på mållinjen. Inför de två avslutande omgångarna är situationen som följer;


Helsingborg öste länge och tappert, men kvällens förlust mot RIK fick skeppet att sjunka. OV åker ur och de kan nu bara trösta sig med att ställa till det för andra lag i de sista matcherna.


H 43 kommer att hamna i ett kvalspel. Kan varken åka ur eller ta sig upp till ingenmansland.


Lindesberg gjorde ett riktigt bra insats mot Kristianstad och skaffade både två poäng och bättre målskillnad. Speciellt som dagens differens blev dubbel mot Kristianstad. Sex plusmål på LIF och sex minus på Kristianstad. Innebär att LIF tog in tolv mål. För att LIF ska klara sig från kval så måste Malmö nolla i de sista omgångarna. Kristianstad får ta två poäng så länge LIF vinner två matcher och tar ikapp de sista elva minusmålen.


Kristianstad kommer inte spela slutspel. Över 60 mål tar laget inte in på RIK, trots att lagen möts i nästa omgång. De brandgula får istället sikta mot niondeplatsen.


Malmö har fortfarande häng på slutspel. Två poäng till RIK och ett till Lugi. Med möten mot OV borta och Kristianstad hemma kan det gå vägen, men då måste lagen ovanför tappa poäng. Malmö måste samtidigt hålla Kristianstad bakom sig för att slippa kval.


Skövde har bara en poäng upp till slutspel och kan nästan på egen hand ordna fortsatt spel. Då krävs dock seger hemma mot Hammarby, och mot H 43 borta i sista omgången. Har 40 mål tillgodo på Kristianstad och Avbytarbänken hävdar därför att kontraktet är säkrat. Sämst tia.


Redbergslid tog sig ikväll upp på slutspelplats igen. Ytterligare två placeringar kan laget klättra och neråt gäller samma sak.


Lugi är fortsatt darrigt och riskerar att missa slutspelet. Kontraktet är säkrat men en plats i ingenmansland kan bli verklighet. Lugi kan endast klättra en plats i tabellen om den negativa trenden bryts.


Hammarby kan även dem hamna i ingenmansland men siktar såklart uppåt. För att Bajen ska klättra så krävs dock full pott samtidigt som Drott kammar noll. Dessutom ska Hammarby ta in nio mål.


Således är de fem topplagen "klara". Drott är just nu det femte av dessa och kan bli tvåa. Då får inte Alingsås vinna och sju mål ska tas in.


Ystad och Guif följs åt. Båda lagen har 30 poäng och kan nå andraplatsen. Inget av lagen blir sämre än femma. Matchen mellan Drott och Guif i sista omgången kan avgöra kvartsfinalgruppernas utseende.


Alingsås blir inte bättre än nuvarande andraplats, men kan i värsta fall tappa till femte plats.


Sävehof vinner återigen serien. Nuf said!

Av avbytarbanken - 11 mars 2010 15:46

Det nya slutspelet har säkerligen både för- och nackdelar. Innan det startar kan det dock vara bra om alla vet vad som händer.


Enligt slutspelsträdet på handboll.info spelas semifinalerna mellan ettan i den ena gruppen och tvåan i den andra, och vice versa. Således har gruppettan fördel av en femte och avgörande hemmamatch.


Enligt dagens nyhet på heh.nu (http://www.heh.nu/ViewNews.aspx?id=26694) får istället det högst placerade grundserielaget fördel av hemmaplan.


Tänk er följande scenario. Lugi avancerar från plats tre till plats ett i grupp två. I grupp ett tappar Sävehof sin ledning och blir tvåa.


Om hehs nyhet är rätt så får alltså Lugi trots sitt fina kvartsfinalspel finna sig i att spela borta i ett sista semifinalmöte. Sävehof å sin sida, som inte lyckats hålla sin topplacering, får en ny chans på gamla meriter.


Samma sak kan inträffa om lag fyra avancerar och vinner grupp ett, medan grupp tvås trea avancerar till andra plats. Laget som gått från plats fyra till ett får då nackdel i semifinalen, trots att motståndet bara avancerat en placering.


Inte logiskt enligt Avbytarbänken. Vinnarna av kvartfinalgrupperna måste ha avgörande match hemma i semifinalerna, oavsett grundserieplacering.

Av avbytarbanken - 10 mars 2010 22:25

...på som bäst, som sämst får vänta tills omgången är färdigspelad. Det vill säga torsdag kväll.


Känns inte riktigt motiverat att göra en genomgång nu ikväll, när förutsättningarna lär vara ändrade om mindre än ett dygn.


Kan ändå konstatera att Sävehof blir seriesegrare och att inget av lagen som kämpar för slutspel eller ingenmansland lyckades vinna ikväll. H 43 blev på grund av förlusten klara för kvalspel.

Av avbytarbanken - 10 mars 2010 14:52

Förutsättningarna inför kvällens matcher


Drott kan säkra slutspel och H 43 kan se till att jumboplatsen inte längre skrämmer. Ett kryss räcker för båda lagen.


Sävehof kan säkra segern i grundserien. Behöver bara en poäng borta mot Malmö. Skåningarna kan inte säkra någonting ikväll. Får hoppas på fler poäng i de sista omgångarna


Ystad kan ordna poäng i det kommande slutspelet. Antalet poäng avgörs i de sista omgångarna. Skövde kan säkra kontraktet, men bara om Kristianstad förlorar i morgon.


Vid seger säkrar Lugi kontraktet. Alingsås jagar slutpelspoäng men de avslutande omgångarna avgör hur många det blir.

Ovido - Quiz & Flashcards