avbytarbänken

Alla inlägg den 3 maj 2009

Av avbytarbanken - 3 maj 2009 22:31

Aftonbladets Kristoffer Bergström kan inte ha det lätt. Kanske är han bara prao, kanske har han chefernas krav på sig att skapa skandalrubriker istället för succérubriker.


Är det någon annan är Kristoffer Bergström som uppfattar Robert Wedbergs uttalande i SVT-intervjun som att han inte gillar staden Alingsås? Vad han menar är att han inte bor i stan, och därför inte kan uttala sig om vad folk på stan säger och tycker.


Förklaringen till artikeln är troligen, som vanligt, att Sportbladet inte kan någon handboll och därför måste vinkla artikeln på något annat.


Artikeln finns på nedanstående länk.

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/handboll/article5056855.ab

Av avbytarbanken - 3 maj 2009 21:57

Drömfinal, för dem som gillar dark horses. Mardrömsfinal, om man håller på Hammarby eller Sävehof.


Alingsås gjorde processen kort med Hammarby. Oerhört imponerande att Alingsås återigen kan plocka fram allt och lite till i en femte avgörande match. Stekhet Bliznac och fantastisk Kappelin. Väldigt snäll match var det oxå. Bara fyra utvisningar, där två kom i ren frustration från Hammarby.


Osett kan jag bara imponeras av att Guif stjäl sista bortamatchen. Målsnålt och tätt verkar det ha varit. Tio tvåminutare skvallar om att det inte var helt snällt heller.


Mycket talar för att Alingsås vinner finalen. Man har mött ett hetare lag i sin semi, och Guif verkar fortsatt dra på sig mycket utvisningar. Kan Alingsås spela lika polerat och med samma inställning som idag kan Guif få det svårt. Alingsås vann dessutom senaste matchen lagen emellan, vilken var grundseriens sista match.


Även om jag tror på Alingsås så har västgötarna inte på något sätt en stor fördel. Jag skulle inte vilja vara oddssättare för finalen.

Av avbytarbanken - 3 maj 2009 07:43

Femte och avgörande semifinalen, två gånger om. Fantastiskt kul att svensk (herr)handboll inte är förutsägbar och att fyra starka lag slåss om två platser i Globen. 

Hur det än går så kommer troligen domarinsatsen att hamna i fokus. Speciellt Hammarby har gjort vad de kan för att påvisa att spelet är för fult. De har fått medhåll från experterna, men tyvärr har även normala matchsituationer plötsligt blivit råa överfall. 

 

I Eskilstuna var det Guif som stod för det hårda spelet, med god hjälp av motståndarna från Partille, och som fick experternas bannor. Visserligen var det tufft i Eskilstuna men inte en enda spelsituation var värd ett rött kort, även om Per Johansson helst skulle sett fem röda i matchen.

 

Intressant blir om Guif nu får sota för gamla synder eller om Jonsson/Mäkinen klarar att se match fem som en egen match, med egen nivå och bedömning. Alingsås måste troligen spela smart, för Widell/Åström kommer att vifta med fingrarna frekvent om spelet blir för hårt. Å andra sidan kan ett par utvisningar tända publiken och svänga pendeln i Alingsås riktning.

 

Svenska spel tror på Alingsås och Sävehof. 1,85 mot 2,15 för Alingsås. Sävehof är större favoriter - 1,35 mot 3,55.

Ovido - Quiz & Flashcards