avbytarbänken

Alla inlägg den 8 maj 2009

Av avbytarbanken - 8 maj 2009 23:01

Inga fler blogginlägg förrän tidigast söndag. Avbytarbänken åker till Globen för att beskåda läktarmatchen mellan röda havet och den blåa oceanen. Om det blir någon gula floden återstår att se.


Lite kul förövrigt att de rödklädda Skövdefansen med stor sannolikhet kommer att hålla på Alingsås i herrfinalen.

Av avbytarbanken - 8 maj 2009 13:39

Avbytarbänken har följt de båda lokaltidninarna i E-tuna och Alingsås Tidning under slutspelet och kan konstatera följande.


I Eskilstuna kommer ett eventuellt silver att svida rejält. De båda tidningarna har byggt upp en sällan skådad slutspelshybris, som dock hittills infriats. Bland annat fanns en handfull Guifare med på listan över slutspelets hetaste spelare. Enda Alingsåsspelaren i toppen var Richard Kappelin. Allt verkar handla om guld och väldigt lite om hur stort det faktiskt är att ta sig till finalen.


I Alingsås har istället lokalblaskan Alingsås Tidning koncentrerat sig på att det är stort att ta sig till finalen. Hur det går är inte lika viktigt. Givetvis lyser gulddrömmen igenom i flera artiklar men ett Alingsåssilver kommer inte att bli lika tungt som det blir i Eskilstuna.


Hybris eller ej. Eskilstunapressen ska ha stort beröm för sin massiva handbollsbevakning.

Av avbytarbanken - 8 maj 2009 13:36

I ett nedanstående blogginlägg kan en åsikt om Guifs time out i semi fyra tolkas som att Andrésson bara handlade som vem som helst.


Så är dock inte fallet. All heder åt det som sades under time outen. Visar på starkt ledarskap och god moral. Vad avbytaränken menade var att det är en tränares plikt lämna in kortet i det läge som Guif befann sig.

Av avbytarbanken - 8 maj 2009 09:48

Tidningen Folket sätter idag betyg på finallagen, Alingsås - Guif


Nio meter 3-4

Kanter 4-4

Mittsex 3-3

Målvakt 5-5

Försvar 5-4

Tränare 4-5


Avbytarbänken reagerar främst på två av posterna.


Kristian Andrésson är knappast en starkare coach än Wedberg. Andréssons time out i match fyra mot Sävehof hyllas stort, men bara ett ärkepucko skulle hålla i time out-kortet när ens lag håller på att göra bort sig fullständigt. Wedberg är ansedd att ha en räv bakom varje öra, och är en expert på att hitta svagheter hos motståndet.


En trea på Alingsås niometare? Hade varit ok om Guif haft max en trea. en fyra hade varit lämpligare betyg på Alingsås. Frågan är nu bara om Folket medvetet sänkt Alingsåsbetyget på nio meter eller tränaren, eller båda? Annars hade inte Guif vunnit sammanställningen som nu slutar 25-24 till Guif.

Ovido - Quiz & Flashcards