avbytarbänken

Alla inlägg den 24 maj 2009

Av avbytarbanken - 24 maj 2009 21:21

Första finalmatchen i Champions League är avklarad. Kiel vilade sig under andra halvlek, med undantag för sista åtta minuterna vilket gav seger med fem bollar.


Älska eller hata den typ av handboll som europas bästa lag presterar. Avbytarbänken är kluven. Klart mer underhållande än Bundesliga, tack vare att det är mer kollektiv spel i Kiel och Ciudad Real. Ändå blir det ibland alltför mycket man mot man, och ständiga avbrott i spelet. Många tycker att det kraftfulla man mot man spelet är den stora behållningen. Avbytarbänken föredrar stora spel med mycket tanke. Ändå ska de båda lagens individuella prestationer framhållas. Vissa spelare har ett register som känns nästan omänskligt.


"Nollan" fick en mailfråga om varför handbollsspelare inte bråkar oftare. Svaret blev något grumligt men "Nollan" antydde att handbollsspelare inte beter sig som sina hockeykollegor och avslutade med att konstatera en stor anledning är att "man ibland får skälla av sig lite på domaren" i handboll.


Nollan har iofs rätt i att handbollen är en föregångare vad gäller relationen mellan spelare, men finns det någon sport som är en föregångare för vilken kommunikation som tillåts med domaren så är det just hockeyn. Kanske ett utbyte mellan sporterna vore på sin plats?


Ovido - Quiz & Flashcards