avbytarbänken

Alla inlägg den 14 maj 2009

Av avbytarbanken - 14 maj 2009 22:15

Trodde aldrig att basket skulle kunna komma med goda influenser till handbollen.


Ett inlägg på ahk.nu väckte mitt intresse, och det visar sig att basketens regelsystem för kontakt mellan klubbar är ett föredöme.


Basket har en lång rad bötesstraff för olika missförhållanden, och rör allt ifrån matchspeaker till klädsel. Högsta bötesbeloppet kan dömas ut om en klubb i massmedia baktalar en annan förening.


I handbollen sker detta titt som tätt, i vilket fall på senare tid. Först var det Rustan mot H 43, idag Garpås mot Alingsås. Sådana fall ska hanteras internt och utredas inom förbundet. Som det är nu svartmålas hela handbollen. Garpås menar att Alingsås (påstådda) agerande inte gynnar sportens utveckling. Sanningen är att det är Garpås offentliga debatt och lögner som missgynnar handbollen.

Av avbytarbanken - 14 maj 2009 18:51

Hammarbys besvikelse över att slås ut av ett bättre lag i semifinalen har uppenbarligen inte lagt sig. Nu anmäler de på tre punkter Alingsås för osportsligt uppträdande.


Först gäller det speldatum för match ett där Bajen menar att man skulle flyttat Potatiscupen, som den helgen avgjorde i Alingsås, och låtit Elitmatchen spelas istället.


Garpås (HIFs ordförande) måste vara, rent ut sagt, dum i huvudet. Ska en Elitförening tvingas flytta på sin stora ungdomsturnering, som är den enskilt största inkomstkällan för klubben, bara för att Bajen inte kan spela match en dag senare? Nog för att Hammarby har usel ekonomi, men att de var så avundsjuka. Garpås verkar även tycka att småkillar och småtjejer ska spela sina cupfinaler vid 23-tiden på kvällen.


Andra punkten rör Bajens biljetter till bortamatcherna, där de menar att de inte fått de 10% de har rätt till. En titt på SVT Play från match tre och fem visar att Bajen garanterat fått 135 platser i hallen, minst. Vidare gnäller Bajen på placeringen av de tillresta supportrarna.


Avbytarbänken frågar sig stillsamt om Bajenklacken är van vid vip-loge? Slutligen bannar man Alingsås för att det inte fanns någon publikvärd. Inte så konstigt då Alingsås troligen inte är vana vid att ha svin i publiken, eftersom handbollspubliken i alla klubbar utom en har vett att uppföra sig. 


Tredje punkten är det omtalade tandskyddet. Avbytarbänken kan bara hålla med om att det var fel av Glenn Andersson att ta skyddet. Följande kan läsas i anmälan


"Andersson tog då skyddet med sig till AHK:s avbytarbänk och visade det för ass. tränare som visade med gester att Andersson skulle slänga skyddet på golvet. Skyddet hamnade vid AHK:s massös som döljer tinget med sin väska/.../ Andersson nekade flertalet gånger till att ha någon vetskap om tandskyddet trots att Garpås bevittnade hela händelsen.


Högst troligt fabrikationer. Om Bajen har sådan detaljkoll på händelseförloppet så borde de ha gått fram och hämtat tandskyddet. Därmed inte sagt att det var rätt handlat från början.


I punkt tre tar Bajen även upp matchspeakerns skämt om tandskyddet innan match fem. "Vi har ett viktigt meddelande. Vi har fått in ett upphittat tandskydd, och det kan återfås mot beskrivning", sa speakern.


Avbytarbänken tycker att utropet är hystersikt roligt, om än på gränsen.

Om en anmälan om osportsligt uppträdande ska inlämnas mot föreningar vars speaker inte är tillräckligt objektiv så kan Avbytarbänken nämna minst fem föreningar som har en speaker som under match eldar på publiken. Långt mycket värre än Alingsåsspeakerns tilltag.


Avbytarbänkens förhoppning är nu att resten av handbollssverige skrattar åt Hammarbys patetiska gnäll. Sådant här kan skötas klubbar emellan, och någon anmälan ska inte behövas. När anmälan nu ändå kommit in så borde Alingsås författa en skrivelse där de påvisar alla brister i Bajens arrangemang, och hur deras publik uppträder.


Rasistiska tillmälen, inkastade rakblad (nej, det var INTE en bit av en mattkniv) och spottloskor är långt mycket värre än att få spela på en måndag istället för söndag, att klacken inte kan vifta med sina flaggor på grund av takhöjden och att en speker innan match kryddar tillställningen med lite humor. Det enda som kvarstår är tandskyddet i sig, och där bör det inte finnas några tvivel om avbytarbänkens inställning.

Av avbytarbanken - 14 maj 2009 15:41

Lite småsaker som snappats upp under dagen


Nacor Medina vill hem till Sverige. Kan tänka mig att det blir RIK på nytt. Medina är kanske inte den hetaste spelaren och RIK måste nog satsa på en del "osäkra" kort med tanke på den strama ekonomin.


* * * * * 


Angående inlägget om Alingsås förhandlingar med spelare så ryktas det nu om att det snarare handlar om att vissa personer ogillar varandra, än att Alingsås agerat felaktigt.


* * * * * 


Häromdagen sa Guifs sportchef att det inte var aktuellt med Pava i Guif. Idag ska han plötsligt ta en kontakt med Hammarby. Pava vill flytta hem eftersom han vantrivs i Stockholm. Staffan säger att han inte vill släppa sin spelare och tror inte det blir billigt för Guif.


Ett råd från avbytarbänken - Låt grabben gå för en liten summa och satsa sedan på Tingsvall. Albin är framtiden. Pava har mest sett sur ut det sista.

Av avbytarbanken - 14 maj 2009 01:07

För andra gången i ordningen kritiseras nu svenska mästarna Alingsås för att inte sköta kontakterna med eventuella nyförvärv på rätt sätt.


Första gången var det RIK som kritiserade Alingsås, och menade att de inte blivit kontaktade av klubben angående intresset för Bernhardsson. Möjligen var det så, men troligen inte då RIK-basen är ganska duktig på att skrika högt för minsta lilla. I vilket fall så kan inte RIK ha undgått att läsa i tidningar och på webben att Bernhardsson var aktuell för en övergång.


Den andra situationen berör Tumbaspelaren Mikael Aggerfors som i dagarna skrev på för Alingsås. Tumbas sportchef menar att Aggerfors hela tiden varit ärlig och talat om att han var aktuell för Alingsås, men att Alingsås inte kontaktat Tumba. Enligt Tumbas hemsida har Aggefors ett gällande tvåårskontrakt.


Stämmer det att Alingsås jobbar på sitt eget sätt, eller är RIK och Tumba bara bittra då de inte längre är attraktiva för spelarna? På något sätt lär frågan få sitt svar.

Ovido - Quiz & Flashcards