avbytarbänken

Alla inlägg den 4 maj 2009

Av avbytarbanken - 4 maj 2009 09:48

På Webbsports hemsida uppmanar Robban Zetterqvist folk att tycka till om Webbsports sändningar. Avbytarbänken är inte sen att säga ifrån.


Först och främst. Det är kul att Elitserien visas på andra sätt än i SVT. Det ger fler chansen att se sitt lag, och handbollintresset breddas.


Dessvärre känns Webbsports sändningar aldrig helgjutna. Visserligen har man ingenstans lovat kvalité, men det är ändå det som tittaren förväntar sig av "tv".


Bilden laggar alldeles för ofta och när den väl når fram är kvalitén undermålig. Går knappt att via utseende avgöra vem som är vem på plan. Att titta på helskärm är närmast en pina. Webbsport måste för att få mer trovärdighet se till att betala för mer plats i ledningarna. Signalen måste vara starkare och kunna nå fler mottagare utan att sändningen hackar sönder. Vill verkligen sponsorerna betala för sändningar som bara en bråkdel kan se? Ni som sett Handbollskanalens sändningar på HEH vet hur en webbsändning kan se ut. Handbollskanalen har satt en standard.


Tänk er själva. Att se fram emot ett besök på Liseberg, och istället hamna på Axels kringresande tivoli. Kaffekoppar istället för berg- och dalbana.  Webbsports enda likhet med Liseberg är väl att även attraktionen Rainbow kraschade när trycket blev för hårt. Igår gick det under långa stunder inte ens att komma in på webbsport.se


Avbytarbänken kommenterar inte övrig produktion, kamera, experter mm, utan nöjer sig med att konstatera att så länge bilden är usel så spelar resten ingen roll.

Av avbytarbanken - 4 maj 2009 09:42

Två finallag blev igår klara för Globen. Ändå bemödar sig SVT bara med att visa bilder från Alingsås.


Vad som är ännu värre är att de inte ens nämner Guif. Synd att SVT inte kan ta sitt uppdrag på fullt allvar. Cirka fem sekunders sändningtid hade gått åt för att säga "och i finalen möter Alingsås Guif, som slog Sävehof med 22-20 i den avgörande matchen i Partille"

Ovido - Quiz & Flashcards