avbytarbänken

Alla inlägg den 5 maj 2009

Av avbytarbanken - 5 maj 2009 22:24

Bundesligamatchen mellan Magdeburg och Gummersback på Tv4 Sport innehöll ett sällan skådat scenario.


Magdeburg fick en spelare utvisad. Innan spelet satte igång utvisades ytterligare en spelare, för tjat. Direkt efter frikastet sattes kanten i läge och ettan i försvaret tog vid inhoppet tag i kantspelarens fot. Straff, vilken förvaltades, och rött kort.


Således sex mot tre spelare i nästan två minuter. Hur ofta sker det? Det mest anmrärkningsvärda kanske ändå var att det de tre kvarvarande spelarna lyckades anfalla i 80 sekunder innan de fick straff och en utvisning med sig. Domarna vågade inte stå upp för sina egna beslut och både straffen och framförallt utvisningen var bland de billigaste som skådats. Straffen sattes i nät, och i det efterföljande anfallet missade Gummersbach.


Magdeburg lyckades alltså spela 1-1 trots tre man mindre i 90 sekunder och två man mindre i ytterligare 30 sekunder.


Av avbytarbanken - 5 maj 2009 19:05

Sm-vinnare med inbyggt resultattips. Rösta till höger.


Förra omröstningen lockade drygt 30 röstande. Bäst publik i Elitserien (eller är det bara staden med flest bloggläsare) har Alingsås och Guif. Båda lagen fick 25% av rösterna. Lindesberg trea med 19%

Av avbytarbanken - 5 maj 2009 16:07

Elitseriens All Star Team har utsetts. Avbytarbänken håller med i stort men har givetvis några invändningar.


Mv: Kappelin, Alingsås

Stod mellan Kappelin och Sjöstrand. Kappelin har varit den bättre av de båda i Elitserien. Sjöstrand gjorde en fantstisk insats när han fick chansen i landslaget, men det är trots allt insatsen i Elitserien som räknas här. När ska Staffan ge Kappelin chansen?


V6: Tholin, Guif

Massor av kontringsmål gav en hög MEP. I läget från kanten är Tholin dock långt ifrån bäst.


H6: Ekberg, IFK Ystad

Årets komet. Spelar även en hel del på högernio, men är ett helt ok val.


M6: Hatami, Lindesberg

Helt rätt. Dominant denna säsong.


V9: Warvne, Lindesberg

Va? En spelare som inte ens kan spela försvar. Utgår från att man kan ta med en envägsspelare pga att man även utser bästa försvarare, så att Warvne har någon att byta med. Fanns många bättre namn än Warvne på positionen.


M9: Fahlgren, Sävehof

Absolut. Assistkung som kan göra mål när lusten faller på. Lurig och sevärd.


H9: Roganovic, H 43

Vann skytteligan. Given i laget.


Försvarare: Rydergård, Alingsås

Finns många bra och Rydergård är absolut en av de bästa.


Tränare: Wedberg, Alingsås

Förra året gick det till Andrésson i kamp med Wedberg. Denna säsongen var det Wedbergs tur. Välförtjänt dessutom.


Av avbytarbanken - 5 maj 2009 09:56

Kärt barn har många namn, brukar man säga. När det gäller matchdelegater så innebär de många namnen snarare att ingen förstår vad syftet med delegaten är.


Tredjedomare, överdomare, domardelegat, matchdelegat. Listan kan göras lång. Vilken titel har egentligen mannen, för det är nästan alltid en man, som sitter strax bakom eller brevid sekretariatet. Inte ens SVTs experter verkar veta.


Titeln är ändå inte det viktigaste. Den stora frågan är vad delegaten ska vara bra för? Har ni någonsin sett en bänk reagera med glädje på delegatens inblandning? Allt som oftast står tränaren och skäller på delegaten med ryggen mot spelet. Staffan Olsson är expert på att rikta sin ilska mot delegaten.


Avbytarbänkens kunskap säger att delegaten ska vara domarparets tredje par ögon, och hålla koll på bänkarnas uppträdande. Om bänkarna blir allt för heta kan delegaten kalla till sig domaren för att dela ut en varning eller värre. Alltså bestraffning för något som domarparet inte ens märker.


Så länge domarparet inte hör, ser eller påverkas av det som sker på bänken så ska det inte heller kunna bestraffas. Onödig irritation är allt som delegaten bidrar med.



Ovido - Quiz & Flashcards