avbytarbänken

Alla inlägg den 20 maj 2009

Av avbytarbanken - 20 maj 2009 16:23

Liganämndens ordförande avgår i protest mot att liganämnden beviljade RIK elitlicens. Skönt när folk står för sina åsikter.


Elitseriens ekonomiskt svarta får, RIK och Hammarby, har som bekant fått ny elitlicens säsong efter säsong trots usel ekonomi. Hammarby har stora skulder men verkar på något sätt ha vänt skutan. För RIK såg det dock mörkt ut in i det längsta, men när liganämnden till slut kom med sitt beslut så fick RIK föga förvånande stanna i högsta serien.


Ordföranden för nämnden Stefan Karlsson avgår nu eftersom han anser att det inte fanns några bra skäl till att ge RIK elitlicens. Majoriteten av övriga nämnden tyckte dock att skäl fanns. 


Avbytarbänken skulle inte vilja se en Elitserie utan RIK, men tycker samtidigt att liganämnden nu har satt en låg standard för vad som krävs av klubbarna. Nu ska det verkligen mycket till för att en förening ska få lämna högsta serien på grund av dålig ekonomi. Liganämnden har blivit fullständigt tandlös och kommer snart enbart (om inte redan) att ägna sig åt att hytta med fingret. Något som elitklubbarna i fortsättningen inte kommer vara ett dugg rädda för.

Av avbytarbanken - 20 maj 2009 16:16

Det är uppenbarligen inte bara i Elitserien som föreningar anmäler varandra och lämnar in protester.


Koldings Bo Spellerberg stängdes först av två matcher. Strax innan matchen mot Ålborg sänktes straffet till en match och Spellerberg medverkade därför i Koldings segermatch.


Efter matchen sattes Spellerberg i "karantän" i två matcher, och kommer att missa den första finalmatchen.


Resultatet av det hela blev, med facit i hand, att Spellerberg fick spela en match under sin avstängning.  En match där Koldings seger innebar att Ålborg missade chansen att ta sig till final.


Ålborg har givetvis lämnat in en protest och kräver omspel.


***

Nu har Expressen skrivit om "cirkusen". Länkar till artikeln;

http://www.expressen.se/sport/handboll/1.1576910/en-helt-sjuk-cirkus

Av avbytarbanken - 20 maj 2009 11:22

Det tog knappt tre veckor för avbytarbänken att locka 1000 unika läsare. Stolt och glad kan avbytarbänken utlova ännu mer läsning framöver.


Serien om regler som Kjell Eliasson och hans armé borde ta en närmare titt på har bara nåt steg ett av (minst) fem. Vidare hoppas avbytarbänken kunna fortsätta gräva i allehanda siffror och presentera tvetydiga analyser av elitföreningarna. När det framåt sensommaren börjar dra ihop sig till premiär så kommer givetvis även avbytarbänken att presentera sin tabell för Elitserien 2009-10 och kommentarer till hur varje lag har skött sig under silly season.


Avbytarbänken hoppas att ni läsare återvänder tack vare att bloggen uppdateras kontinuerligt och att ni iaf i någon mån tycker att läsningen är intressant. Även omröstingarna kommer att fortsätta. En ny finns till höger.


På återseende.



Ps. Var inte rädda för att kommentera blogginläggen, och kom gärna med önskemål vad ni vill läsa om. Alla kommentarer som har ett vårdat språk godkänns. Ds.

Ovido - Quiz & Flashcards