avbytarbänken

Alla inlägg den 12 maj 2009

Av avbytarbanken - 12 maj 2009 19:01

Knappt hinner Avbytarbänken lägga ut sina funderingar kring finallagens nya trupper innan nyheter om nya Alingsåsspelare publiceras. 


Daniel Svenssons ersättare i Alingsås heter Mikael Aggefors, tidigare Tumba. Att dömma av bilden på ahk. nu så signerades kontraktet på ett hotellrum. Kanske i samband med sm-finalerna i Globen.


På HEH kan man samtidigt läsa att Rydergård har lagt ett motbud på sitt kontraktsförslag från Alingsås. Frågan är hur Alingsåsledningen resonerar. Är det värt pengarna att behålla Rydergård, eller hänger allt på om klubben får betala för Bernhardsson eller inte?


Avbytarbänken väntar med spänning på att det börjar röra på sig i fler klubbar.

Av avbytarbanken - 12 maj 2009 15:25

Avbytarbänken kan inte hålla sig från att ytterligare kommentera den uppkomna situationen.


Första känslan är oerhört oproffsigt. Herrelitens intresseförening publicerar ena partens uttalande, inte som ett pressmeddelande utan som en vanlig artikel/notis. Inte nog med det, sen går HEH-anställde Marcus Haglund in i debatten och tar ställning mot en enskild spelare och mot en förening inom HEH. Fullständigt klavertramp. Dessutom kan man fråga sig om herrarna Albrechtsson och Grauers godkänt Rustans inlägg i debatten.


Som lök på laxen så vinner Axnér duellen med hästlängder.


Till höger finns en omröstning där ni kan ta ställning i debatten.

Av avbytarbanken - 12 maj 2009 12:05

Alingsås och Guif svarade för fantastiska prestationer under den gångna säsongen, men för att det inte ska bli en engångsföreteelse måste klubbarna hålla kvar sina spelare och kanske förstärka på vissa positioner.


Det snackas mycket om en del stora namn i de båda lagen. Rydergård är på väg bort från Alingsås, Bernhardsson på väg in. Quinones försvinner från Alingsås, och en målvakt behöver ersätta Daniel Svensson.


I Guif är det Lucau som är på väg bort, och "Pava" kanske på väg in. Enligt radio Sörmland dementerar dock Guifs sportchef Pontus Järlskog ryktet om "Pava".


Eskilstunatidningarna verkar inte riktigt vara överens om kontraktssituationen i Guif. Folket har rubriken Nio Guifare utan kontrakt och Eskilstuna-Kuriren Lucau enda frågetecknet inför nästa säsong. Troligen ligger sanningen någon stans mitt emellan. Vissa spelare är klara trots att de inte signerat kontraktet och någon eller några kommer troligen att lägga skorna på hyllan eller röra på sig. Avbytarbänken anser att Guif behöver minst en riktig skytt för att under nästa säsong kunna utmana om sm-guldet.


Alingsås har troligen gett upp Gustav Rydergård, även om han inte är klar för någon annan klubb. Enligt Rydergård själv är det dock nära en övergång till Bundesliga. Till Dalarnas Tidningar säger han följande;


- Tyskland är världens bästa liga så det är klart att det är det jag siktar på. Det finns några klubbar som det är ganska långt gånget med. Jag vill inte släppa vilka det är, men det är nära.


Tidigare i intervjun säger dock Rydergård.


- Han (Tommy Pettersson) tog mästerskapet i Norge så vi kanske möts i Champions League nästa år, det vore häftigt, säger Rydergård.


Således är Rydergård på väg till en förening som har en plats i CL, eller är han i den tanken kvar i Alingsås?


Bernhardsson kommer troligen att inleda försäsongen med Alingsås. Det där gällande kontraktet som RIK skrikit högt om verkar inte vara så mycket värt, och det vore illa om en förening fick hålla kvar en spelare som inte fått (vit) lön på flera månader.

Ovido - Quiz & Flashcards