avbytarbänken

Direktlänk till inlägg 19 maj 2009

På allmän begäran

Av avbytarbanken - 19 maj 2009 13:18

Bloggkollegan sturmerfoul.blogg.se tar upp avbytarbänkens sammanställning av klubbarnas grundande, storlek på ungdomsverksamheten och antalet egna produkter i a-laget. Samtidigt efterlyses en sammanställning där publiksiffror och ekonomi tas med i beräkningen. Så för sturmerfoul och övriga. Håll till godo.


Nedan finner ni klubbnamn och en rad siffor, vilka i tur och ordning visar föreningens placering inom följande ligor. Ålder (yngst först), antal lag i föreningen (notera att vissa lag enbart har killar i verksamheten, avbytarbänken tar ingen hänsyn till detta annat än i nedanstående kommentar), egna produkter i a-laget, publiksnitt säsongen 2008-09 och ekonomi (lag 9-14 har negativt eget kapital)


Alingsås 14-6-11-9-6

Drott 6-14-12-8-8

Guif 4-2-6-1-3

H 43 10-8-9-6-9

Hammarby 8-13-14-11-14

Lindesberg 12-4-1-5-2

Lugi 9-3-4-3-11

Redbergslid 4-7-13-12-12

Skövde 3-8-9-2-3

Sävehof 11-1-6-7-4

Trelleborg 7-10-4-13-7

Tumba 13-5-8-14-10

FK Ystad 1-12-1-10-13

Ystads IF 1-11-1-4-1


Hoppas att ni inte blev yra av alla siffror. Egentligen är inte varje förenings enskilda siffra särskilt intressant. Sambandet mellan sifforna är det dock. Avbytarbänkens teori i tidigare inlägg var att det fanns ett samband mellan föreningens ålder och storleken på ungdomsorganisationen, vilket skulle ge fler egna produkter. Siffrorna visar att avbytarbänken inte var helt fel ute, men inte heller helt på rätt väg.


Sturmerfouls teori som ligger till grund för de nya siffrorna är mer på rätt väg. Teorin är att det finns ett samband mellan storleken på ungdomsverksamheten, publiksiffor och föreningens ekonomi.


Den förening som sticker ut är Ystads IF. Enda bottennappet är antalet lag i föreningen. Dock är Ystad en killförening (frånsett yngsta flicklaget) och siffran blir därför ganska ointressant. Egentligen borde den dubblas för att jämföras med de föreningar som har både flickor och pojkar i verksamheten. Toppnoteringar både vad gäller egna produkter och ekonomi. Publiksiffran ligger precis under topp tre.


Även Guif visar fina siffror. Trots att föreningen bara är sexa i ligan över egna produkter så stämmer sambandet även här. Det stora flertalet av spelarna är från Eskilstuna, även om de inte har Guif som moderklubb. Hemstadens pojkar ger mer publik och trevligare läsning för kassören.


Lindesberg visar att egna produkter ger hyffsat med "hemmapublik" (spelar i Örebro) och god ekonomi. Egna produkter får sällan lika hög lön som inhämtade spelare. Därmed inte sagt att det fungerar så i LIF.


Redbergslid och Hammarby bekräftar teorin, fast omvänt. Få egna produkter, förhållandevis dåligt med publik och usel ekonomi.


Trelleborg är det ojämnaste laget i sammanställningen. Många egna produkter, usel publiksiffra men ändå en ok ekonomi.


Källa för statistiken är HEH, och vad gäller ekonomin SVTs inslag om klubbarnas ekonomi. Avbytarbänken påstår inte på något sätt att ovanstående sammanställning och dess eventuella samband är fakta. Bara ett sätt att se på siffrorna. Det finns säkert fler slutsatser att dra.

 
 
Den okände

Den okände

19 maj 2009 20:25

Tack för hjälpen! Kul att se att ungdomsverksamheten antagligen är en bra motor för klubbarnas ekonomi.

http://sturmerfoul.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av avbytarbanken - 1 februari 2011 08:48

Två fullspäckade handbollsveckor slutade för svensk del med en fjärdeplats. En fjärdeplats som kan ses i många olika ljus. Framförallt ska spotlighten sättas på det faktum att Sverige återigen är att räkna med i den internationella topphandbollen. Sv...

Av avbytarbanken - 11 maj 2010 14:33

Silly season i all ära, men ny tystnar elithandbollen för ett tag. Så gör även Avbytarbänken. Inte för ett tag, utan för gott.   Efter moget övervägande har personen bakom Avbytarbänken tagit beslutet att sluta blogga.   Bloggen startades av ...

Av avbytarbanken - 10 maj 2010 17:04

Avbytarbänken var lite för snabb med att avskriva Petter Hansson från Alingsås HK.   Nu har nämligen Hansson skrivit på för 2+1 år med Alingsås. I Avbytarbänkens tycke en stark värvning som kommer komplettera Mikael Aggefors på ett bra sätt. ...

Av avbytarbanken - 9 maj 2010 20:33

Är det inte ovanligt tyst i media efter gårdagens finaler?   Kanske beror det på att "fel" lag vann finalerna. Sävehofs hemmatidning är Partille Tidning. Utkommer någon gång per vecka och finns inte på webben. Göteborgs-Posten gör sällan några st...

Av avbytarbanken - 8 maj 2010 23:25

Enligt AoH är poolindelningen inför nästa säsong klar.   Notisen menar att det blir 33 omgångar istället för 28. Avbytarbänken hävdar att det blir 32 omgångar, och att det denna säsong spelades 26. Det är dock inte huvudnyheten. Poolerna ser ut ...

Ovido - Quiz & Flashcards