avbytarbänken

Alla inlägg under maj 2009

Av avbytarbanken - 3 maj 2009 07:43

Femte och avgörande semifinalen, två gånger om. Fantastiskt kul att svensk (herr)handboll inte är förutsägbar och att fyra starka lag slåss om två platser i Globen. 

Hur det än går så kommer troligen domarinsatsen att hamna i fokus. Speciellt Hammarby har gjort vad de kan för att påvisa att spelet är för fult. De har fått medhåll från experterna, men tyvärr har även normala matchsituationer plötsligt blivit råa överfall. 

 

I Eskilstuna var det Guif som stod för det hårda spelet, med god hjälp av motståndarna från Partille, och som fick experternas bannor. Visserligen var det tufft i Eskilstuna men inte en enda spelsituation var värd ett rött kort, även om Per Johansson helst skulle sett fem röda i matchen.

 

Intressant blir om Guif nu får sota för gamla synder eller om Jonsson/Mäkinen klarar att se match fem som en egen match, med egen nivå och bedömning. Alingsås måste troligen spela smart, för Widell/Åström kommer att vifta med fingrarna frekvent om spelet blir för hårt. Å andra sidan kan ett par utvisningar tända publiken och svänga pendeln i Alingsås riktning.

 

Svenska spel tror på Alingsås och Sävehof. 1,85 mot 2,15 för Alingsås. Sävehof är större favoriter - 1,35 mot 3,55.

Av avbytarbanken - 2 maj 2009 14:24

GT/Expressen har idag en helsida handboll - Slutspelsextra.


En större artikel som handlar om Robert Johansson som "är sitt Sävehof troget". Många lagkamrater sticker utomlands, men Johansson spelar kvar. Vilken hjälte!


Knappast. Sanningen är väl att Johansson inte är tillräckligt bra för att väcka intresse hos danska och tyska klubbar. Efter så många säsonger i ett av sveriges två bästa lag så borde anbuden ligga på hög. All heder åt en hyffsad elitspelare, men skulle det skrivas artiklar om alla spelare som inte får proffskontrakt så skulle tidningarna vara fulla av handboll...och det vore iofs inte fel.


Lilla artikeln behandar Alingsås målvakt Daniel Svensson, som gjort bra insatser i sina slutspelsinhopp då Kappelins form sviktat. Verkar inte som att Svensson får förlängt i Alingsås och hetaste spåret är tydligen Aranäs. Jag tror det är bra för Svensson att gå neråt för att komma uppåt. Att sitta bakom Kappelin i ytterligare en säsong kan inte vara bra för utvecklingen. Bättre då att dominera i en lägre serie och sedan få möjlighet att spela i en annan Elitserieförening.


Gissningsvis försöker Alingsås få "hem" Daniel Bergqvist från Önnered. Bergqvist har varit en av Allsvenskans bästa målvakter och med en säsongs elitträning och spel kan han vara redo att ta över när Kappelin blir proffs.


YIF

Av avbytarbanken - 1 maj 2009 14:20

Skrev igår att Alingsås trupp ser stark ut inför kommande säsong. Även Ystads IF verkar ha skaffat en trupp som, till motsats mot denna säsong, kan prestera hela grundserien.


Har inte full koll på vilka som inte förlänger i YIF men värvningarna av Seifert och Ekberg gör att man har en stark förstasexa och en bra bänk. Frågan är bara om Ekberg är tänkt som niometare eller kant. På kanten finns ju redan duktige Hammarstrand.  Högernian Wydmuch startade serien väldigt bra, men sen verkade det som att motståndarna läste in honom. Kanske kan Ekberg avlasta där när det går trögt för Polacken. Tillhöger finns även Kaupo Palmar. Väl förspänt får man säga.

Ovido - Quiz & Flashcards